• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Kayak merkezi şebeke sorununun çözülmesini bekliyor!

Kayak merkezi şebeke sorununun çözülmesini bekliyor!
Hakkari’de kış turizminin tek merkezi olan Merga Bütan Kayak Merkezine hafta sonları akın eden yüzlerce vatandaş, telefon ve internet sıkıntısı yaşıyor.

Hakkari’ye 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi hafta sonu kayakseverlerin akınına uğruyor.

8 saat boyunca doyasıya vakit geçirdikleri kayak merkezinde baz istasyonu olmadığı için şebeke sıkıntısı çektiklerini ifade eden kayakseverler, adeta dünyayla bağlantılarının kesildiğini söyledi.

Her yaştan insanın akın ettiği kayak merkezinde, cep telefonlarıyla sadece fotoğraf ve video çeken kayakseverler, bu özel anlarını internet olmadığı için sosyal medya hesaplarında paylaşamadıklarını belirtti.

Altı aydır Hakkari’de hemşire olarak görev yapan Antalyalı Ezgi Koç, arkadaşlarıyla hafta sonunu kayak merkezinde geçirdiklerini söyledi.

Koç, “Burada güzel aktiviteler var. Ancak çektiğimiz fotoğrafları ve videoları canlı yayında paylaşamıyoruz. Hikayemizi atamıyoruz. Üstelik burası riskli bir bölgedir.

Ailemize ulaşmakta sıkıntı çekiyoruz. Yetkililerden ricamız, buraya bir baz istasyonunun kurulmasıdır” diye konuştu.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Talha Armanç Tansu ise sürekli kayak merkezine geldiklerini, ancak telefon şebekeleri çekmediği için iletişimde büyük sıkıntılarla karşılaştıklarını belirtti.

Batıdaki kayak merkezlerinde telefon ve internet sorununun yaşanmadığına dikkat çeken Tansu, “Burada güzel eğleniyoruz. Ancak fotoğraflarımızı sosyal medyada paylaşamıyoruz.

Uludağ ve Palandöken’e gittiğimizde iletişim sorunu yaşanmıyor. Orada istediğimiz an istediğimiz fotoğrafı paylaşabiliyoruz.

Yetkililerden ricamız, bir an önce kayak merkezimize baz istasyonunun kurulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Zeki Bilgi isimli vatandaş da, haftanın üç-dört gününü kayak merkezinde geçirdiğini kaydederek, en büyük sıkıntılarının burada telefon şebekelerinin çekmemesi olduğunu söyledi.

Hafta sonu arkadaşlarıyla kayak merkezine gelen Zilan İdem isimli genç kız da, çektikleri fotoğrafları anında sosyal medyada paylaşamamaktan yakındı. İHA

sebeke-m.jpg
 

Bu haber toplam 3066 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim