• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Kayak merkezi yolunda mahsur kalanlar kurtarıldı!

Kayak merkezi yolunda mahsur kalanlar kurtarıldı!
Hakkari kayak merkezi yolunda araçları kara saplanarak yolda mahsur kalanlar il özel idaresi ekipleri tarafından kurtarıldı.

18 köy ve 54 mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari il genelinde kapanan yolların yeniden açılması için çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

Otluca köy yolunda çalışma başlatan il özel idaresi karla mücadele ekibi daha sonrada kayak merkezi yolunda çalışma başlattı.

Kent merkezinden 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 600 rakımlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kayak merkezi yolunu açan ekipler yer yer zor anlar yaşadılar.  Kar yağışı ve rüzgarın etkisi ile birlikte kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu yolda ilerlemekten güçlük çeken ekipler uzun uğraşların ardından kayak merkezi yolunu yeniden ulaşıma açtılar.

Kayak merkezine doğru giden bir aracın kara saplanması sonucu ise arkasındaki birçok araçta yolda mahsur kaldı.

Sürücüler el birliği yaparak kara saplanan aracı çıkartmaya çalışırken, aileler ise araçlarında inerek yolun açılmasını beklediler.

Aracının önünü kapanan kar kütleleri bazen elle bazen de ayakları ile temizlemeye çalışan araç sürücülerinin uzun uğraşların ardından kara saplanan aracın çıkartılması ile birlikte araçlar kayak merkezine doğru yoluna devem etti.

Aracının kara saplanması ile birlikte birçok aracında yolda mahsur kaldığını belirten sürücü ise 1 saat kurtarılmayı beklediğini söyledi.

Kayak merkezinde yol çalışması yapan il özel idaresi ekipleri sabah başladıkları çalışmalarının öğleye kadar devam ettiğini ve kayak merkez yolunu yeniden ulaşıma açtıklarını ifade ettiler.

Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri ise, 139 köy, 380 mezra ile askeri üs bölge yolları , emniyet yolları ,milli eğitime bağlı okul yolu ve önlerinde, diğer kamu kurumlarının yolları ve önlerinde İl geneli karla mücadele çalışmaları 50 iş makinası  ve 72 personel ile çalışmalar yürütüldüğünü ifade ettiler. Haber: Feyzullah Taş



mahsur-kalma-m-001.jpgmahsur-kalma-1-001.jpgmahsur-kalma-2.jpgmahsur-kalma-3.jpg

Bu haber toplam 4117 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim