• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Kayıp yakınlarından basın açıklaması

Kayıp yakınlarından basın açıklaması
İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları tarafından "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile oturma eylemi gerçekleştirildi.

Hakkari Belediye binası önünde gerçekleştirilen eyleme; Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel, BDP Hakkari Merkez ilçe Eş Başkanı Halit Soydan, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve bazı sivil toplum örgütü yöneticileri ile kayıp yakınları katıldı.

Burada kısa bir açıklama yapan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, “İHD olarak Kayıplar bulunsan failleri yargılansın’ sloganı ile ülke genelinde her Cumartesi oduğu gibi bugün de devam alanlarda olmaya devam ettiklerini söyledi”.

Akbulut, “Çukurca ilçesinde Müstahdem olarak çalışan ve gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınmayan Mehmet Zeki Doğan’ın hikayesini anlatarak faillerinin bulunmasını istedi”.

Daha sonra söz alan Mehmet Zeki Doğan’ın kardeşi Emirhan Doğan, “Ağabeyim 1994 yılında müstahdemlik yaptığı okuldan Özel Harekat Polisleri tarafından zırhlı bir araçla alındı. Ağabeyimi aramaya başladık fakat kendisinden bir daha haber alamadık.

Çukurca Narlı Köyü sakinleri bizi arayarak Zap suyu kenarında bir ceket bulduklarını söyediler. Oraya gittiğimiz de ağabeyimin ceketini bulduk.  Ceketinin cebinde iki paket sigarası vardı.

Narlı Köylüleri ile aramaya başadık ve Zap suyu kenarında kan izlerine rastladık. Anladık ki ağabeyimi öldürdükten sonda Zap suyuna atmışlar. Bizler bu güne kadar ne ölüsünden nede dirisinden haber alamadık, o zamanın alay Komutanı halen Türkiyede yaşıyor adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Akbulut,” Meskan Dağı’nda sürdürülen askeri operasyonların devam ettiğini hatırlatarak operasyonların durdurulmaması halinde bölgede kurulan ve önceki gün kaldırılan nöbet çadırının süresiz bir şekilde bir daha kurulacağını kaydetti. Düzenlenen basın açıklaması yapılan 5 dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu. (İHA)

n.20140419164101.jpg

Bu haber toplam 4384 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim