• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Kaymakam Kaşıkçı'dan okul ziyareti!

Kaymakam Kaşıkçı'dan okul ziyareti!
Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Fatih Sultan Mehmet İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Fatih Sultan Mehmet İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek, başlatılan ‘Okuma Yazma’ seferberliği kampanyası kapsamında eğitim gören kursiyerlerle bir araya geldi.

Daha sonra okulun müzik sınıfını ziyaret eden Kaymakam Kaşıkçı; öğrencilerle sohbet ettikten sonra hazırlamış oldukları müzikleri dinledi. Müzikal anlamda çocukların gelişmesi için her imkânı sunduklarını ve sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Son olarak okulun idarecileri ve öğretmenleriyle, öğretmenler odasında bir araya gelip Eğitim konusunda bilgi alışverişinde bulunan Kaymakam Kaşıkçı’ya Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurtoğlu, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Yağan ve Şube Müdürleri eşlik etti.

Burada bir açıklama yapan Kaymakam Kaşıkçı, “Özellikle başlatılan Okuma Yazma Seferberliği kampanyası kapsamında azim ve isteği olan kursiyerlerimiz beni çok mutlu etti. Bu kampanyada başarılı olacağımız kesindir.

Daha öncede belirttiğim gibi okuma yazma bilmeyen kimse kalmasın istiyorum. Müzik sınıfımızı ziyaretim esnasında çocuklarımızın müziğe ne kadar yatkın olduğunu gördüm. Bu istekleri karşısında kayıtsız kalamayız enstrüman desteğimize devam edeceğiz.

Ozan kültürümüzün yaşatılması için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor. Ozanlar yetiştirmeliyiz. Onları dinlerken eskilere gitmeliyiz. Tarihimizi yaşamalıyız. Tüm okullarımıza müzik sınıfı yapmayı düşünüyorum ve bunu yaparken kültürümüzde bulunan temel enstrümanların ağırlıkta olmasını istiyorum.

Yarınlarımız olacak çocuklarımıza her şeyi bırakacağımız için onlara çok iyi bakmamız lazım. Eğitimdeki niteliği her geçen gün daha çok arttırmamız lazım. Bildiğiniz üzere el öptürerek cennete göndereceğim diyen ve farklı vaatlerde bulunan bir sürü adam var.

Bunların önünü kesmeliyiz. Bu sahanın boş kalmaması için eğitimcilerimize ve idarecilerimize çok iş düşüyor. Aileler çocuklarını güvenle bize teslim ediyor.

Bizim işimiz sadece derslerde başarılı olmalarını sağlamak değil hayata sağlam adımlarla basmalarını da sağlamak. İnsanı insan olduğu için sevip sayacak bir nesil yetiştirmemiz lazım. Her şey aileden başlar mantığı ile hareket etmemeliyiz.

Biz çocuklarımız diyorsak onlara gerekli eğitimi biz vereceğiz üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Ayrıca kitap okumaya daha çok yoğunlaşmamız ve yönlendirmemiz lazım.

Meraklı oldukları alanlara yönlendirip uzmanlaşacak kadar emek vermeliyiz. Bu konuda ve zor şartlarda eğitimin temelinde yatan tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Bu haber toplam 3038 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim