• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

KCK Rojava ve tüm Kürdistan devriminde yaşayacak

KCK Rojava ve tüm Kürdistan devriminde yaşayacak
KCK: Arnavut Karker Amcanın devrimciliği Rojava ve tüm Kürdistan devriminde yaşayacak, bu ruh tüm Ortadoğu'yu özgürleştirerek halkları özgürlük ve kardeşlik temelinde komünal demokratik yaşamla buluşturacaktır.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Arnavut Karker Amcanın devrimciliği Rojava ve tüm Kürdistan devriminde yaşayacak, bu ruh tüm Ortadoğu'yu özgürleştirerek halkları özgürlük ve kardeşlik temelinde komünal demokratik yaşamla buluşturacaktır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Rojava Devrimi’nın son yılların en büyük enternasyonalist dayanışmasını ortaya çıkardığını belirtti. KCK, Kobanê Direnişi etrafında halkların birleşmesinin de bu dayanışmanın zirveleşmesi olduğunu kaydederek, “1 Kasım Dünya Kobanê Günü bunun en somut ifadesi olduğu gibi, Kobanê Direnişinin başarısında bu tutum çok belirleyici olmuştur” dedi.

“Kobanê Direnişinin başarısında rol oynayan büyük enternasyonalist değerli insan Arnavut Karker Kobanê (Rıfat Horoz)  Amca IŞİD’in Kobanê katliamında şehit düşmüştür” denilen KCK açıklamasında şunlar ifade edildi:

 “Bu şehidimizi minnetle anıyor, Arnavut Karker Amcanın sosyalist ruhunun dolaştığı Kobanê’nin yenilmezliğin şerbetini içerek her türlü saldırıyı yenilgiye uğratacağına inanıyoruz.

Şehit Arnavut Karker Kobanê IŞİD’in Kobanê işgaliyle birlikte Suruç’a gelerek aylarca Suruç sınırında Kobanê Direnişiyle dayanışma içinde olmuştur. Suruç’ta Kobanê Direnişini destekleyen halkın moral güç aldığı devrimci olarak gecesini gündüzünü Kobanê Direnişinin başarısı için vermiştir. Sınırda direniş kütüphanesi açmış, direnişin burada mayalanması ve güçlenmesi için büyük çaba harcamıştır.

Kobanê Direnişinde birçok genç enternasyonalist yaşamını yitirirken, Rıfat Horoz yoldaş gücü ve enerjisiyle direnişin en büyük kahramanlarından biri olarak Rojava Devrimi ve insanlık tarihindeki yerini almıştır. Kobanê zaferinden sonra hemen Kobanê’ye geçmiş, devrimin moral gücü olarak Kobanê’nin küllerinden yeniden yaratılması çalışmalarında en önde yerini almıştır. Kobanê gerçekliğini kendi şahsında tüm dünyaya göstermiştir.

İşte bu bilge devrimci, halkın moral gücü olmak için yaşamını ortaya koyan Sinoplu Arnavut Karker Amca, IŞİD’in Kobanê saldırısında kadın, çocuk, genç ve kendisi gibi yaşlı yüzlerce Kobanêli gibi katledilmiştir. Kobanê Direnişinin ruhuna kendi ruhunu da katmıştır. Kobanê artık sadece kendisi değildir; enternasyonalist devrimcileriyle, Kobanê Dünya Gününde ayağa kalkan dünya halklarıyla tüm insanlığın direniş merkezi, moral merkezi bir şehir haline gelmiştir. Rojava Devrimi ve Kobanê halkı Arnavut Karker amcasını unutmayacak, onun özlemini, Kobanê’nin inşası, özgür ve demokratik yaşamıyla taçlandıracaktır.

Arnavut Karker Amcanın devrimciliği Rojava ve tüm Kürdistan devriminde yaşayacak, bu ruh tüm Ortadoğu'yu özgürleştirerek halkları özgürlük ve kardeşlik temelinde komünal demokratik yaşamla buluşturacaktır.” ANF

Bu haber toplam 2398 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim