• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

KCK: Seçimlere kadar herkes gece-gündüz çalışmalıdır

KCK: Seçimlere kadar herkes gece-gündüz çalışmalıdır
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere kadar herkesin planlı ve örgütlü bir şekilde gece-gündüz demeden çalışması gerektiğini belirtti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türkiye’de hiçbir seçimin bu kadar önemli olmadığını belirterek, “Otoriter–tekçi zihniyete karşı olan ve demokratik özgür yaşamı tüm Türkiye tarih boyunca özleyen tüm halklarımız, ezilenler ve demokrasi güçleri bu mücadele içinde seferberlik düzeyinde yer almalıdırlar.

Türkiye demokrasi güçlerinin başarısı için muazzam bir fırsat ortaya çıkmıştır. Bu elverişli imkanları büyük bir demokrasi zaferine dönüştürmek için koşullar hiçbir dönemde olmadığı kadar bulunmaktadır. Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü için büyük bir fırsat olan bu seçimde herkes büyük bir moral, istek ve tam bir kararlılıkla çalışmalıdırlar.

Özellikle gençlerin ve kadınların seçim çalışmaları çok önemlidir. Ulaşılmayan, görüşülmeyen hiçbir kesim kalmamalıdır. Seçimlere kadar herkes planlı ve örgütlü, gece–gündüz çalışmalıdır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türkiye’nin Kürdistan ve Ortadoğu'da önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreçte seçimlere gittiğini vurgulayarak, Türkiye'de hiçbir seçimin bu kadar önemli olmadığını kaydetti. KCK açıklamasında, “Gerçekleşecek olan seçimle Türkiye'nin siyasi geleceği belirlenecektir.

Kürdistan özgürlük hareketi ve Türkiye devrimci – sosyalist güçlerinin ağır bedeller pahasına yarattığı demokratikleşme birikimi seçim başarısıyla Türkiye'de ve Kürdistan'da yeni ve güçlü bir demokratik hamle geliştirecektir. Bu nedenledir ki AKP’nin ve tüm düzen partilerinin tek amacı, halklarımızın bu özgürlük ve demokrasi hamlesini engellemektir.

HDP’nin seçim başarısı Türkiye halklarının, tüm emekçilerin, kadınların, gençlerin ve tüm kimlik ve kültürlerin demokrasi zaferi olacaktır. Türkiye'de demokratikleşmenin ve Kürt sorununun çözümünün önü açılacaktır. Bu aynı zamanda Ortadoğu halklarının demokratikleşmesine de önemli bir katkı yapacaktır. AKP’nin 13 yıllık otoriter ve tekçi zihniyetinin gerilemesi olacaktır” denildi.

”AKP’nin aday listesine bakıldığında demokratikleşmeyi hedefleyen değil de, AKP’nin dağılmasını önlemeye çalışan bir liste olduğu rahatlıkla görülecektir” diyen KCK, “Bu listeyle AKP’nin Türkiye halklarının demokrasi özlemini dikkate alan ve Kürt sorununun çözümünü düşünen bir zihniyet ve tutum içinde olmadığı bir kez daha görülmüştür.

Aday listesini açıkladıktan sonra birçok milletvekili adayının istifa etmesi, hatta bir adaylarının da intihar etmesi bunun kanıtıdır. CHP’nin de demokratikleşmeyi esas almayan ve sadece oylarının gerilemesini önlemeye yönelik bir aday profiliyle seçime girdiği görülmektedir.

Birçok gözlemci ve yorumcu CHP’nin bu aday profilini değerlendirirken, HDP’ye oy kaptırmama kaygısıyla hareket ettiğini söylemektedir. Bu gerçeklik sadece HDP’nin adaylarını hazırlarken Türkiye'nin demokratikleşmesini esas aldığını ortaya koymaktadır” diye belirtti.

‘TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL YAPISINI KUCAKLAYAN TEK PARTİ HDP OLMUŞTUR’

 KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında devamla şunlar ifade edildi: “HDP, gösterdiği adaylarla Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümünü esas almıştır. Tüm Türkiye’nin etnik, dinsel ve toplumsal yapılarını kucaklayan, kadının eşit temsiliyetini sağlayan tek parti HDP olmuştur.

HDP’nin listesinde emekçiler, sosyalistler, kadınlar, gençler, Aleviler, demokratik Müslümanlar, Ezidiler, Ermeniler, Süryaniler, Araplar, Çerkezler, Caferiler, Mehalmiler temsil edilmiştir. Böylece Türkiye tarihinde dışlanan, ötekileştirilen ve baskı altına alınan tüm kimlikler ve kültürler demokratik siyasette aktif yer almışlardır. Bunun Türkiye siyasetinde köklü bir devrim niteliğinde olduğu tartışmasız bir gerçekliktir. Bunun içindir ki, HDP aday listesini açıkladıktan sonra toplumda ve demokratik kamuoyunda büyük bir heyecan yaratılmıştır.

Bu seçim de aday profilleri önemli olmakla birlikte, esas olarak politik zihniyetlerin mücadelesi biçiminde geçecektir. Şimdiye kadar Türkiye'deki tüm seçimler sistem içi partilerin kendi arasındaki rekabet biçiminde geçerken, Türkiye İşçi Partisi’nin seçimlere girmesinden bu yana, ilk kez sistem içi partilerle sistem dışı güçler arasında geçecektir.

Türkiye'nin geleceğini belirleyecek kadar önemli olan bu seçimde, HDP’ye yoğun adaylık başvuruların yapılması, Kürdistan ve Türkiye demokrasi güçlerinde büyük bir demokrasi mücadelesi isteği ve heyecanı olduğunu göstermiştir. Bu nedenle kendilerinin listede olup - olmadıklarına bakmadan büyük bir coşkuyla seçim çalışmalarına katılacaklardır.

‘BU SEÇİMDE HERKES TAM KARARLILIKLA ÇALIŞMALIDIR’

Herkeste kabul etmektedir ki, bu seçim demokrasi güçleriyle otoriter zihniyetinde ısrar eden ve çakılı kalan güçler arasında geçecektir. Otoriter – tekçi zihniyete karşı olan ve demokratik özgür yaşamı tüm Türkiye tarih boyunca özleyen tüm halklarımız, ezilenler ve demokrasi güçleri bu mücadele içinde seferberlik düzeyinde yer almalıdırlar.

Türkiye demokrasi güçlerinin başarısı için muazzam bir fırsat ortaya çıkmıştır. Bu elverişli imkanları büyük bir demokrasi zaferine dönüştürmek için koşullar hiçbir dönemde olmadığı kadar bulunmaktadır. Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü için büyük bir fırsat olan bu seçimde herkes büyük bir moral, istek ve tam bir kararlılıkla çalışmalıdırlar.

Özellikle gençlerin ve kadınların seçim çalışmaları çok önemlidir. Ulaşılmayan, görüşülmeyen hiçbir kesim kalmamalıdır. Seçimlere kadar herkes planlı ve örgütlü, gece–gündüz çalışmalıdır. 7 Haziran’da, HDP’nin seçimdeki başarısıyla birlikte, halklarımızın demokratik ve özgür yaşama kavuşmasında büyük bir adım atılmış olacaktır. Bu temelde seçim çalışmalarına katılacak herkese başarılar diliyoruz." anf

Bu haber toplam 3202 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Japonya’daki Müslümanlar Ramazan Bayramı namazı10 Nisan 2024 Çarşamba 23:18
  • israil'de halk sokaklara döküldü07 Nisan 2024 Pazar 01:47
  • Gazze’de can kaybı 33 bin 137’ye yükseldi06 Nisan 2024 Cumartesi 16:59
  • 120 bin Müslüman Mescid-i Aksa'da saf tuttu06 Nisan 2024 Cumartesi 16:56
  • İsrail, İran savaşın eşliğinde04 Nisan 2024 Perşembe 23:26
  • 6 büyüklüğünde deprem04 Nisan 2024 Perşembe 14:44
  • Tayvan'da 7.2 büyüklüğünde deprem!03 Nisan 2024 Çarşamba 12:24
  • İsrail, İran Büyükelçiliğini hedef aldı!02 Nisan 2024 Salı 11:07
  • Çocuk yapana 75 bin dolar!01 Nisan 2024 Pazartesi 21:21
  • ABD’den İsrail’e askeri mühimmat ve savaş uçağı yardımı30 Mart 2024 Cumartesi 13:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim