• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

KCK'dan Hakkari'ye sağduyu çağrı

KCK'dan Hakkari'ye sağduyu çağrı
Hakkari’de iki aşiret mensupları arasında yaşananların Türk devletinin kışkırtma ve provokasyonu sonucu olduğunu belirtti.

KCK, Hakkari halkı ile tüm aşiretlerine sağduyu ve duyarlılık çağrısında bulundu. KCK, var olan husumetin giderilmesi için de DBP, HDP ve rusipileri göreve çağırdı.KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Hakkari’de son günlerde iki aşiret mensupları arasında meydana gelen, 1 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan olaylarla ilgili açıklamada bulundu.

Son günlerde Hakkari’de yaşananların Türk devletinin kışkırtma ve provokasyonları sonucu olduğunu belirten KCK, başta iki aşiret mensup ve ileri gelenleri olmak üzere Hakkari halkı ile tüm aşiretlerine sağduyu ve duyarlılık çağrısında bulundu.
Var olan husumetin giderilmesi için DBP, HDP ve rusipilerin de göreve çağrıldığı KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı açıklaması şöyle:

“Kürdistan'da, tarihi önemde gelişmeler yaşanmaktadır. Kürt halkı tarihinde ilk kez özgür geleceğini belirleme gücüne kavuşmuştur. Bunun somut örneği, görkemli Rojava devrimidir.

Sömürgeci güçler; Kürtleri, din, mezhep, aşiret, bölge, kabile hatta aile içi çelişkileri kullanarak birbirine kırdırtmıştır. Reber Apo bundandır ki, Kürdistan'ın sosyal ve toplumsal yapısını çözümlerken, atomlarına dek parçalanan toplum demiştir. Kürtlerin özgürlüklerine kavuşamamasının en büyük bir nedeni de budur.

Özgürlük hareketi, ilk günden günümüze kadar Kürt halkının ulusal uyanışı ve birliği için büyük bir mücadele vermiştir. Kürdistan'daki bütün inanç, etnik topluluk, kültür ve aşiretlerin birleşip varlığına ve özgürlüğüne kasteden sömürgeci TC’ye karşı mücadele içinde olmaları, neredeyse yarım asırlık bir tarihe dayanmaktadır. AKP devletinin tahammül edemediği de budur. Kürt halkı, imkanlarını, cesaretini ve mücadelesini birleştirdikçe, hiçbir güç karşısında duramayacaktır.

“Rojava'da, devrimin gerçekleştiği, Kuzey’deki halkımızın sömürgeci sınırları aşarak Rojava’daki halkımızla birleştiği bir dönemde, Colemerg’de, halkımızın aşiret çelişkileri adı altında çatışmaya sürüklenmesi kabul edilebilecek bir durum değildir. Söz konusu aşiretler arasındaki çelişki ve çatışmanın nedeni ne olursa olsun, bunu kesinlikle normal bir durum olarak göremeyiz. Colemerg halkı ve aşiretleri cesur ve yurtseverdir. Yurtseverliklerini ve cesaretlerini halkımızın varlığını ve özgürlüğünü tanımayan, inkar ve soykırım politikalarında ısrar eden sömürgeci zihniyet ve uygulamalara karşı göstermelidirler.

Colemerg’teki tüm aşiretlerin özgürlük mücadelesine büyük katkı ve katılımları olmuştur, bedel ödemişlerdir. Son günlerde yaşanan gelişmelerin TC devletinin kışkırtma ve provokasyonlarının bir sonucu olduğu kesindir. Halkımız, TC devletinin bu kışkırtma ve provokasyonlarına gelmemelidir. Colemerg halkına katliam, sürgün ve soykırım uygulayan sömürgeci TC devletinin, huzur ve güvenlik adına sokağa çıkma yasağını uygulaması, tüm Colemerg halkımız ve birbirileriyle husumet içinde olan aşiretler için de gerçekten bir utanç durumudur.

Halkımızı ve ilgili aşiretleri sağduyulu ve duyarlı olmaya çağırıyoruz. DBP, HDP ve bölgenin barışsever rusipileri hızla devreye girerek, var olan husumeti bir an evvel ortadan kaldırmalı ve çözmelidirler.”anf

Bu haber toplam 4115 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim