• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

KCK'dan provokasyona gelmeyin çağrısı

KCK'dan provokasyona gelmeyin çağrısı
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Nurtepe olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada Halk Cephesi’ni provokasyon ve saldırılara neden olabilecek tutumlardan derhal vazgeçmeye ve sorumlu davranmaya çağırdı

KCK, taraflardan sorumlu hareket etmelerini isteyerek, “Hiçbir çatışma ve provokasyona yol açmadan sorunlarını devrimci olgunlukla çözmelidir” dedi.KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 29 Temmuz’da İstanbul’daki Nurtepe Mahallesi’nde bir Alevi derneğinin standına yönelik yapılan saldırının kabul edilebilecek bir durum olmadığını belirterek, bunun lokal bir tutum olmasını umut etti.

‘UMUT EDİYORUZ Kİ LOKAL DAVRANIŞLARDIR’

KCK’nin taraflara sorumluluk çağrısında bulunduğu açıklaması şöyle: “Devletin ve toplumun bir yol ayırımında olduğu, halklarımızın demokrasi ve özgürlük mücadelesi karşısında sorumluluklarımızın daha da arttığı bir dönemde tüm devrimci ve demokratik güçlerin tarihsel sorumluluklarına denk düşen bir bilinçle hareket etmeleri bir zorunluluktur. Bir grup Halk Cephesi üyelerinin ayın 29’unda, Salı günü,

Nurtepe’de, Özgür Demokratik Alevi Derneğinin standına saldırıda bulunmaları hiçbir sorumlulukla bağdaşmayan, kabul edilebilecek bir durum değildir. İnanıyor ve umut ediyoruz ki, bu yanlış tutum ve davranışlar lokaldir. Bundan bir an evvel vazgeçmek gerekmektedir.  

Alevi topluluğu gibi hem tarihsel hem de günümüz itibariyle sürekli ezilen, ötekileştirilen ve mağdur edilen inanç sahiplerini baskılamak, tehdit etmek ve saldırmak hiçbir gerekçeyle ve hiçbir sorumluluk anlayışıyla izah edilemez. Bunun hiç kimseye de bir yararı olmayacaktır. Aksine bu tür sorumlu olmayan davranışlar tüm ezilenlerin, direnenlerin ve demokrasi mücadelesi verenlerin karşıtlarına hizmet edecektir.

Devrimci ve demokratik güçler arasındaki sorunlar, siyasi tercihler ve politikalar ne olursa olsun bunun çözüm yolu ve yöntemi diyalog, tartışma ve müzakere ile bir birini anlamak ve sorunları çözmektir. Bunun dışında kaba kuvvete başvurmak politik ahlak ölçülerimize sığmadığı gibi kabul de edilemez. Hangi inanç, kültür, örgüt ve partilerin nerede, nasıl bir stant açacakları ve nasıl bir etkinlikte bulunacakları hiç kimsenin tekelinde olamaz.

Halkların cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve partisi HDP’ye yönelik AKP faşizminin saldırıları son dönemlerde daha da artmıştır. Çünkü oligarşik AKP devleti ve ulusalcı güçlere karşı halklarımızın demokratik mücadele ve iradesini temsil eden sadece HDP ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş olmaktadır.

HDP’ye yönelik tüm saldırılar direnen Alevilerin, emekçilerin, kadınların, Kürtlerin ve diğer inanç ve etnik toplulukların iradesini kırmaya yöneliktir. Devrimci, demokratik ve sol güçlerin bu gerçekliği bilerek daha sorumlu davranmaları ve AKP’ye hizmet edecek davranışlardan uzak durmaları gerekir. Aksi durumda her canlı varlık ve doğanın her unsurunda olduğu gibi saldırıya uğrayanlar kendilerini savunmak durumundadırlar.

Çağrımız Halk Cephesinin provokasyon ve saldırılara neden olabilecek bu tür girişim ve tutumlarından derhal vazgeçmesi, daha yapıcı, çözümleyici ve sorumlu davranmasıdır. Taraflar böyle bir sorumlulukla hareket ederek, hiçbir çatışma ve provokasyona yol açmadan sorunlarını devrimci olgunlukla çözmelidir.” anf

Bu haber toplam 3091 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim