• BIST 9762.12
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

KCK’dan Rojava ve Filistin çağrısı

KCK’dan Rojava ve Filistin çağrısı
KCK’nin bayram mesajında Rojava ve Filistin çağrısı,

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Ramazan Bayramı mesajında, İslam adına hareket edip de insanlık dışı uygulamalar yapanların İslamiyet’e en büyük zararı verdiğini belirtti. Tüm İslam dünyasını Ramazan Bayramı'na savaş ve çatışma ortamında giren Rojava ve Filistin’le dayanışmaya çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Ramazan Bayramı mesajı yayınladı. Mesajda, IŞİD gibi İslamiyet maskesi takıpta manevi uygarlığın tüm değerlerini ayaklar altına alanların, İslam karşıtlarından daha fazla zarar verdiğine dikkat çekti. Bu kesimleri "İslam içine sokulmuş provokatörler" olarak nitelendiren KCK, doğru olanın toplumun yaşadığı İslam'ı esas almak olduğunu belirtti. 

KCK, Tüm İslam alemini Ramazan Bayramı'nı çatışma ve savaş ortamında karşılayan Rojava ve Filistin halkıyla dayanışmaya çağırdı. 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı'nın bayram mesajı şöyle: 

“Tüm İslam aleminin mübarek Ramazan bayramını kutluyor, bu Ramazan Bayramı’nın başta Ortadoğu olmak üzere tüm İslam alemine ve insanlığa barış, istikrar ve huzur getirmesini diliyoruz.

Barış dini olarak neşet eden İslam’ın geliştiği coğrafya olan Ortadoğu, bugün barıştan, huzurdan, istikrardan uzak durumdadır. Bu durum İslam inancında olan halkımızı ve halklarımızı derin acılar içinde yaşatmaktadır. Bu coğrafyada barış dini olan İslam’ın yeniden barışı ve huzuru sağlatacak biçimde ele alınması tüm inananların sorumluluğu haline gelmiş bulunmaktadır. İslam adına İslam’ın ve İslam coğrafyasının adını kirleten provokasyon güçlerine dur demek de toplumcu İslam’ın barış, adalet ve kardeşlik değerlerinin emri olmaktadır.

İSLAM İÇİNE SOKULMUŞ PROVOKATÖRLER

Bugün İslam’a İslam adına hareket edip insanlık dışı uygulamalar yapan kadar zarar veren başka bir güç yoktur. Şu andaki rolleri İslam’ın içine sokulmuş provokatörler gibidir. İslam adına mezhepçilik savaşlarını kışkırtanlar, özgürlüğü, demokratik yaşamı için direnen Rojava halkına saldıranlar insan olamazlar. Bugün İslam adına hareket edenler tüm dinlerin, mezheplerin, tarikatların, inançların bugüne kadar büyüttüğü manevi uygarlığın tüm değerlerine saldırmakta ve ayaklar altına almaktadırlar. İslam maskesi takanlar İslam’a İslam karşıtlarından daha büyük zarar vermektedirler.

Ortadoğu coğrafyasında saldırganlığın, halklara ve inançlara bu düzeyde düşmanlığın nedeni, toplumsal ve ahlaki değerlerden kopmuş dincilikle her türlü farklılığa düşman milliyetçiliğin birleşmesinin ortaya çıkardığı ucube zihniyet ve yaklaşımdır. Bu durumun kapitalist modernist zihniyetle bağı vardır. Kapitalist modernist zihniyetin bu coğrafyaya giremediği zamanlarda farklı inançtan ve kimlikten topluluklar barış içinde bir arada yaşamaktaydılar. Zaman zaman sorunlar yaşansa da düşmanlık, çatışma ve birbirini yok etme durumu son iki yüzyıldaki gibi ortaya çıkmamıştır. Şu anda İslam adına bu coğrafyaya yaşatılanlar son iki yüzyıldaki kötülüklerin zirveleştirilmesi olmaktadır.

DOĞRU OLAN TOPLUMUN YAŞADIĞI İSLAM’I ESAS ALMAK

Toplumcu İslam farklı din, inanç ve kimliklerle bir arada yaşamayı bir kültür haline getirmiştir. Bu nedenle son iki yüzyıla kadar bu coğrafyada Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Ermeniler, Aleviler, Ezidiler birbirlerinin farklılığına saygı duyarak yaşamışlardır. Herhalde bugün İslam maskesi altında sapkınlık yapanlar iki yüzyıl öncesinin toplumcu İslam’ından daha fazla İslamcı değildirler. Yüz yıllar önce insanlar sadece İslam’ız demiyorlar, onun hak, adalet, eşitlik, inançsal değerlerini yaşıyorlardı. Şimdi ise İslam maskesi takarak halklara ve topluluklara saldıranlar İslam’ın tüm değerlerini ayaklar altına almaktadırlar.

Kürt Halk Önderi İslam’a, İslami değerlere yapılan kötülükleri görerek Demokratik İslam Kongresi yapılması çağrısında bulunmuştur. Bu çağrı İslam’a bulaştırılan olumsuzlukları ortadan kaldırma ve İslam’ı gerçek özüne kavuşturma çağrısıdır. Bugün Ortadoğu halklarının ihtiyacı, İslam’ı doğru anlayarak tarihine ve özüne uygun bir inanç ve yaşam biçimi olarak yaşamasını sağlamaktır. Daha doğrusu toplumun yaşadığı İslam’ı ve onun özünü esas almaktır.

ROJAVA VE FİLİSTİN’LE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Bugün Ortadoğu dünya kültürüne manevi ve maddi değerleriyle yeniden öncülük edebilecek potansiyel ve kapasitededir. Manevi değerleriyle demokratik uygarlığın öncülüğünü yapıp insanlığın yine merkezi olabilecektir. Tarihi ve kültürüyle bunu hak etmektedir. Maddi uygarlığın insanlığı bitişe götürdüğü günümüzde bu öncülük daha anlamlı ve değerli hale gelmiş bulunmaktadır.

İslam maskesi takarak Rojava halkına saldıran karşıt İslam güçlerinin ve Filistin’e acılar çektiren Siyonist saldırganlığın yenilgiye uğratılarak Ortadoğu’nun barış ve huzura kavuşmasını sağlamak için tüm İslam dünyasını Rojava ve Filistin’le dayanışmaya çağırıyor; İslam’ın toplumsal demokratik özünü koruyup güncelleştirerek ve diğer inançları ve kimlikleri de bu yeni uygarlığın zenginliği olarak görerek Ortadoğu'nun tarihine yakışan yeni bir demokratik uygarlık yaratılacağına olan sonsuz inancımızla tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyoruz.”

Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Japonya’daki Müslümanlar Ramazan Bayramı namazı10 Nisan 2024 Çarşamba 23:18
  • israil'de halk sokaklara döküldü07 Nisan 2024 Pazar 01:47
  • Gazze’de can kaybı 33 bin 137’ye yükseldi06 Nisan 2024 Cumartesi 16:59
  • 120 bin Müslüman Mescid-i Aksa'da saf tuttu06 Nisan 2024 Cumartesi 16:56
  • İsrail, İran savaşın eşliğinde04 Nisan 2024 Perşembe 23:26
  • 6 büyüklüğünde deprem04 Nisan 2024 Perşembe 14:44
  • Tayvan'da 7.2 büyüklüğünde deprem!03 Nisan 2024 Çarşamba 12:24
  • İsrail, İran Büyükelçiliğini hedef aldı!02 Nisan 2024 Salı 11:07
  • Çocuk yapana 75 bin dolar!01 Nisan 2024 Pazartesi 21:21
  • ABD’den İsrail’e askeri mühimmat ve savaş uçağı yardımı30 Mart 2024 Cumartesi 13:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim