• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Kedi üzerine atlayınca 15 iğne yuttu

Kedi üzerine atlayınca 15 iğne yuttu
Elazığ’da ağzına aldığı iğnelerle balonları patlamaya çalışırken üstüne kedi atlaması sonucu korkan ve tam 15 iğneyi yutan genç kız, tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, arkadaşlarıyla beraber oyun oynayan Hülya Dolanbay, yere uzanarak ağzına 15 tane toplu ve dikiş iğnesi aldı. İğneleri balona fırlatarak patlatmaya çalışırken üzerine bir anda kedinin sıçramasıyla korkan Dolanbay, ağzındaki 15 iğneyi yuttu.

Korkudan ailesine durumdan bahsetmeyen Dolanbay, diğer gün karın ağrısıyla Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu.

Burada durumu doktorlara söyleyen Dolanbay, tedavi altına alındı. İğnelerde 3’ü doğal yol ile çıkarken, midede ve ince bağırsakta bulunan 3 iğne de endoskopi yöntemiyle çıkarıldı.

Kalan 9 iğnenin bağırsağın ilerisinde ve kalın bağırsakta olduğu öğrenilen Dolanbay, gözlem altına alındı. Gözlem sonucunda doğal yolla çıkmayan iğnelerin, kolonoskopi yöntemi ile alınacağı bildirildi.

Dışarıda arkadaşlarıyla oynadığını belirten Hülya Dolanbay, “Ağzıma 15 tane iğneyi aldım. Sonra yerde uzanarak balon patlatmaca oynayacaktık. Balona atarken birdenbire kedi üzerime atladı. Ne yapacağımı bilemedim. Birden hepsini yutmaya başladım. Aileme söyleyemedim. Karın ağrım vardı. Bir gün sonra acile geldim” dedi.

Hastanın dün akşam saatlerinde geldiğini belirten Çocuk Gastroenteroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, “Arkadaşlarıyla sokakta ağzına 15 tane dikiş ve toplu iğne alarak balon patlatmaca oyunu oynuyorlarmış. O esnada hastamızın üzerine bir kedinin fırlaması nedeniyle 15 tane iğnenin tümünü yutuyor.

Hastamız bize akşam saatlerin iğne yutma şikayetiyle geldi. İzleme aldık. Şuanda gözetimimiz altında. Yaklaşık olarak 24 saat izlememize rağmen iğnelerin bazıları bağırsakta ve mide de olduğundan dolayı endoskopi yaptık. Mideye ve ince bağırsağa saplanmış olan iğneleri çıkardık" diye konuştu.

3 tane iğneyi çıkardıklarını aktaran Prof.Dr. Doğan, “3 tane de hastamız dışkıyla çıkardı. Geri kalan henüz bağırsakta. Onları da çok yakın zamanda inşallah kolonoskopi ile çıkarma eğilimine gideceğiz. Toplam 15 tane iğne yutmuştu. Bunların bazıları toplu iğne bazıları da dikiş iğnesiydi.

Dikiş iğnelerini çıkarırken biraz zorlandık. Çünkü herhangi bir ucunda tutacak yer olmadığından çıkarırken hastamız biraz incinmiş olabilir.

Ama hepsini başarıyla çıkardık. Şuanda mide ve ince bağırsak üst kısmında kalan iğne yok. Geri kalanlar bağırsağın son kısmında. Onları da birkaç saat izleyip hastamız kendi dışkıyla çıkaramazsa kolonoskopi ile çıkarma eğilimine gideceğiz” şeklinde konuştu. İHA

 
Bu haber toplam 2658 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim