• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

KENDİNİ SEVME YOKSUNLUĞU

İbrahim AÇAR (eğitimci)

Kendini sevme yoksunluğu kişinin yeteri kadar iyi olmadığını düşünüp yaşadığı yoksunluk türüdür.Bu bir zihinsel temizlik sürecidir.Size hizmet etmeyen düşünce ve inançları terk etme sanatıdır.

Kendini sev çünkü her şey kendini sevmek ile başlar.Sen her şeye bedelsin.Zihnini ve bedenini seversen daha mutlu olursun.Kendine haksızlık yapma,dışlama ve kendinle uyumlu ol.Geldiğin bu yaşa kadar nice zorluklar yaşadın ve iyi şeyleri hak ediyorsun.Kendine bazen kızabilirsin ancak kendini incitme,belki en kötü olduğun durumda dahi bir hikmet vardır.Kimse beni anlamıyor deme ilk önce sen kendini anla,kendinle konuş ve yelkenleri suya indir.

İnsanoğlu sosyal bir varlıktır.Sevmeye ve sevilmeye ihtiyacı vardır.Bazı durumlarda yönlendirilmeye ve desteğe ihtiyaç duyar.Öğüte değil övünmeye ihtiyaç duyar.Övünmediğinde yerme kendini zamana bırak,elbette değerin anlaşılacak.

Kim olursan ol,ne iş yapıyorsan yap,yaşın kaç olursa olsun seni seven biri ya da birileri vardır.Seni hak eden birileri vardır.

Bardağın boş tarafına bakmayı unut,olumsuzlukları düşünme,onlar seni sadece geriye götürecektir.Maddiyat elbette önemli ancak bu konuda iki kişiden kötüysen 8 kişiden daha iyi durumdasındır.Mutlu olmak için senden daha iyi koşullardaki kişi ya da kişilere değil daha alttaki kişilere odaklan ve bunu hayat felsefesi yap.

Hiçbir şey yapamıyorsan yolda yürürken kimse zarar görmesin diye yerden aldığın taşı düşün.O taşı yerden kaldırdığın için mutlu olan kişileri düşün ve o mutluluğa ortak ol.

Gözlerin güneş ışınlarından etkileniyorsa ve kendini kötü hissediyorsan güneş gözlüğü takmak için mevki sahibi olmana ya da araba sahibi olmana gerek kalmadan gözlüğünü tak(birçok kişide hissiyat bu yönde) çünkü bu seni daha çok mutlu edecektir.İnsan kendisi için yaşar,toplumuna katkıda bulunur,bazen boşvermeyi bilmelidir.Çünkü zaman her şeyin ilacıdır.Sen olaya kendini sevmek ile başla.

Yaşadığın bazı olumsuzlukların sınavın olduğunu düşün,herkesin bir sınavı vardır.

Sebat et!

Çözülecektir.Sen bu sınavı da alnının akı ile vereceksin.Sana düşen kendini sevmek...

 

Bu yazı toplam 8773 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim