• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Kerkük'te çatışmalar devam ediyor

Kerkük'te çatışmalar devam ediyor
Irak'ın Kerkük kentinde, terör örgütü IŞİD militanları ile güvenlik güçleri arasındaki sokak çatışmaları tekrar başladı.

Irak'ın Kerkük kentinde, terör örgütü IŞİD militanları ile güvenlik güçleri arasındaki sokak çatışmaları tekrar başladı.

Daha önce yapılan açıklamada kentteki tüm IŞİD'lilerin öldürüldüğü duyurulmuştu.Kerkük'ten sabah saatlerinde gelen ilk haber şöyleydi:

"Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde terör örgütü IŞİD'in dün sabaha karşı eş zamanlı olarak başlattığı saldırılar 24 saat sonra bastırıldı."Associated Press'in haberine göre, Irak polisi tüm saldırganların öldürüldüğünü ya da kendilerini havaya uçurduğunu açıklamıştı.

Ajans, bu sabah sessizliğin hakim olduğuKerkük sokaklarında kontrolün tamamen sağlandığını duyurmuştu.

Ancak Anadolu Ajansı daha sonra çatışmaların tekrar başladığını bildirdi. Terör örgütü IŞİD militanları ile güvenlik güçleri arasında Dumiz, 1 Haziran ve Esra Mahkudin mahallelerinde yoğun çatışmalar sürüyor.

Örgütün, dün kent merkezine yoğun bir şekilde saldırı düzenlemesinden dolayı bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri söz konusu mahalleri abluka altına almış durumda.Güvenlik güçleri zırhlı araçlarla militanların konuşlandığı sokak aralarına girip, sıcak çatışmaya giriyor.

IŞİD'ın, dün gece yarısı Kerkük kent merkezi ve Dibis ilçesine intihar eylemcileriyle saldırması sonucu 17 kişi hayatını kaybetmiş, 40'dan fazla kişi ise yaralanmıştı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkan Yardımcısı Kosret Resul dün gece yaptığı açıklamada, Kerkük kentine saldırı düzenleyen terör örgütü IŞİDtehlikesinin yüzde 90 oranında ortadan kalktığını duyurmuştu.

Resul, IŞİD'IN polis kıyafetleri ve sivil elbiseler giyerek Kerkük kent merkezine sızması ve daha sonra çeşitli saldırılar düzenlemesinin ardından güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonu yakından takip etmek için Kerkük'e gitmişti.

Aynı zamanda eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki KürdistanYurtseverler Birliği'nin (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı olan Resul, KYB merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, "IŞİD'in kent üzerindeki tehlikesi yüzde 90 oranında ortadan kalktı. Kent sakinleri rahat uyusun" dedi.

"IŞİD'in Kerkük'e 100 militan ile saldırdığı bilgisini paylaşan Resul, "Amaçları kentin kısmen kontrolünü ele geçirdikten sonra uyuyan hücreleri sayesinde saldırıları artırmaktı ancak başarısız oldu" diye konuştu.

Resul, örgütün Kerkük'e saldırmasının perde arkasında Musul üzerindeki baskıyı azaltmak olduğunu söyledi.Terör örgütü IŞİD'in elinde tuttuğu Kerkük'ün batısındaki Havice ilçesinin geri alınmasına ilişkin ise Resul, "Musul'un geri alınması halinde ilçenin kurtarılması birkaç saat sürecektir" dedi. Basından

Bu haber toplam 1919 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim