• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

KESK'lilerden başbakanlığa faks!

KESK'lilerden başbakanlığa faks!
Hakkari’deki KESK’liler KHK mağdurlarının durumuna dikkat çekmek için Başbakanlığa faks çekti. KESK, DİSK, TMOBB ve TTB ‘OHAL’e Hayır’ şiarıyla 3 ay sürecek bir kampanya başlattı.

Kampanya çerçevesinde startı verilen il gezileri için Hakkari’ye gelen KESK MYK üyesi Elif Çuhadar, BES MYK üyesi Aziz Özkan, Tüm-Belsen MYK Üyesi Meliha Beysülen, Yapı Yol –Sen MYK üyesi Havva Avcı kentteki kamu emekçileri ile bir araya geldiler. 

Kampanya ile ilgii sendika binasında basın mensuplarına açıklama yapan KESK MYK üyesi Elif Çuhadar ‘OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz’ talebi ile bir dizi çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 

‘3 ay sürecek ‘OHAL’e Hayır’ kampanyası başlattık’ diyen Çuhadar, “O halde demokrasi istiyoruz talebi etrafında çeşitli çalışmalarımız olacak. İş yerlerimizde ki emekçilerle demokratik bir ortamda insanca yaşama koşulu ve insanlara yakışır bir ortamın sağlanması için mücadele ediyoruz.

Bugün de yine merkezi olarak tüm illerde OHAL Komisyonu çalışmalarının bir an önce tamamlayıp ihraç edilen bütün kamu çalışanlarına hukuki yollarının mahkeme yollarının artık derhal açılması gerektiğini bu mağduriyetlerin artık sürdürün memesi gerekçesiyle bugün bütün ileride faks eylemimiz var.

OHAL komisyonu göstermelik olarak kuruldu. Yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir KHK ile kurulan 7 kişilik kurulan bu komisyon halen çalışmalarını sonuçlandırmadı 1 buçuk yıldır da herhangi bir bilgi verilmedi. Bu mağduriyetler varken sendikalı arkadaşlarımızın hukuki sürecini takip edeceğiz.  

Ama maalesef iktidar bu kanalı halen henüz açmıyor bu noktada da 25 bin  dava dosyası AİHM tarafından OHAL komisyonu adres göstererek iade edildi. Bizim talebimiz KHK ile ihraç edilen bütün kamu emekçilerinin derhal işlerine geri dönmesidir bu noktada da adli yolların açılmasıdır” dedi. 

KESK’liler açıklamanın ardından KHK mağduru emekçilerin durumuna dikkat çekmek ve işlerine iade edilmesi talebi ile Başbakanlığa faks çekti.

KESK heyetinin akşam saatlerinde sendika üyeleri ile basına kapalı bir değerlendirme toplantısı yapacağı belirtildi. Hakkarihabertv.comkesk-faks-m.jpg

 

Bu haber toplam 2909 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim