• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kesk'ten IŞİD protestosu

Kesk'ten IŞİD protestosu
Hakkari Kesk Şubeler Platformu yürüyüş ve basın açıklamasıyla yapılan katliamları kınadı.

Hakkari Kesk Şubeler Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşe. Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, HDP İl Başkanı Rahmi Temel ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kalabalıkt ellerinde bulunan “Işid terör örgütüdür, Biji Kobane, Şengal’de 73. Katliama dur de, Kobane’den Gazzeye kadar direniyoruz” pankartları eşliğinde yürüyüşe geçtiler.

Belediye binası önünde basın açıklaması yapan Ses Dönem Sözcüsü Faruk Temel, tüm Dünyanın gözleri önünde emperyalistlerin Ortadoğu’yu yeniden dizayn süreci içerisinde Rojava-Gazze ve en son Şengal’de katliamcı politikalarla haklar arası çelişkiler derinleştirmek istenmektedir dedi.

“YAPILAN SALDIRILARI NEFRETLE KINIYORUZ”

Temel,” Tüm Dünyanın gözleri önünde emperyalistlerin Ortadoğu’yu yeniden dizayn süreci içerisinde Rojava-Gazze ve en son Şengal’de katliamcı politikalarla haklar arası çelişkiler derinleştirmek istenmektedir. Son bir buçuk ayda görülen sömürgecilerin bir dini ve insani tutumunun olmadığıdır.  Bunun için Gazze’de Müslüman çocuklara ve kadınlara Şengal’de Ezidi’lere Kobani’de halkların özgür yönetimlerine pervasızca saldırmaktadır. Ortadoğu’da Filistin için İsrail neyse, Kobani ve Şengal’de ışid aynı sömürgeci zihniyetin adıdır”

“DİREN ROJAVA, DİREN ŞENGAL, DİREN  FİLİSTİN”

Geçtiğimiz günlerde Pentagon’un İsrail’e cephane sevkiyatı yapacağı duyuruldu. Bu da yetmedi ABD Senatosu, İsrail füze savunma için 225 milyon dolar verme kararı aldı.  İşte bu açık işbirliği nedeniyle, Filistin’de İsrail’e “dur!” demek, bölgedeki emperyalist saldırganlığa “hayır” demektir. Onurlu Filistin halkının yanında olmak, emperyalizme karşı yoksul Ortadoğu halklarının safında olmaktır.

 Bugün “Diren Filistin” demek aynı zamanda “Diren Rojava” demektir, “Diren Şengal” demektir. Çünkü Ortadoğu’da İsrail’e benzer biçimde kendinden olmayan herkesi düşman gören bir başka güç de kendine Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) diyen çetedir. Onlar da bugün Irak’ta ve Suriye’de kendinden olmayan herkesi sivil demeden, çocuk demeden, kadın demeden katletmektedir”

“IŞİD ÇETESİ EZİDİ KÜRTLERİ HEDEF ALMIŞ”

İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş IŞİD çetesi bugün de Ezidi Kürtlerin yaşadığı kutsal toprakları, Şengal’i hedef almış bulunuyor. Tıpkı Suriye, Irak ve Rojava’da olduğu gibi bugün Şengal’de de emperyalizmin çetesi ışid’in hedefi eşit, özgür ve kardeşçe bir geleceğin önüne savaştan kalın bir duvar örmektir. Ortadoğu halkları emperyalizmin kendilerini mahkum etmek istediği bu barbarlığa, bu karanlığa mahkum olmayacaktır! Türkiye halklarının yüreği direnen halkların yanındadır!

Türkiye Cumhuriyetini yönetenlerin Ortadoğu politikaları ise iflas etmiştir. İsrail’i kınamak dışında hiçbir gerçek yaptırım uygulanamamakta, AKP iktidarı hamasi söylevlerle bu aczi örtmeye çalışmaktadır. Devletin en tepesindekilerin çocukları İsrail ile ticari ilişkilerini geliştirirken, “van münit” tarzı açıklamalar yapmak sadece samimiyetsiz değil aynı zamanda ciddiyetsizdir”

“İSRAİL’E EN ÇOK İTHALAT YAPAN ÜLKE TÜRKİYE’DİR”

İsrail’in OECD üyeliğine vetoyu kaldıran AKP hükümeti döneminde Türkiye İsrail’in en çok ithalat yaptığı dördüncü ülke pozisyonuna gelmiştir. Türkiye İsrail’in en büyük beşinci ticari partneri olarak dünyanın en gelişmiş ekonomilerini geride bırakmıştır.  Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlerin İsrail ile ticari, askeri ve diplomatik ilişkileri aynı biçimde sürdürmekteki ısrarını kınıyoruz.

Bu dönemde Kobani’de halkların öz savunması ile gelişen öz savunma çizgisi çeteci ışid i geri çekmeye mahkum etmiştir. Kobani’de halkların ortak duruşu karşısında umduğunu bulamayan çeteler, bu sefer inanç çelişkileri üzerinden Ortadoğu’nun kadim ve tarihinde hiçbir halka zarar vermeyen onurlu Şengal-Ezidi halkına karşı saldırıda bulunmuştur. Unutmayalım ki Filistin’de Kobani’de ve Şengal’de mazlumun direnişi devam etmektedir”

“İSRAİL İLE IŞİD AYNI SAFLARDA”

Bizler emekçiler olarak ne Gazze’de İsrai’e evet ne Kobani’de ne Şengal’de ışid e evet demeyeceğiz. Çocuk-yaşlı demeden herkesi vahşice öldüren, kadınlık onurunu ayaklar altına alan ışid zihniyetine karşı tüm Kürtleri ve ezilen tüm halkları kardeş Rojava’ya Gazze’ye, Ezidi halkına ve Mahmur mülteci kampı sakinlerine sahip çıkmaya ve konuda maddi manevi tüm katkılarımızla yanlarında durmaya davet ediyoruz.

Ortadoğu’nun geleceğini ne israil’e ne ışid e bırakmadan halkların belirlemesi için direniş çizgisi büyüyecektir. Ve direnen Ortadoğu halklarına sesleniyoruz: Diren Filistin! Diren Rojava! Diren Şengal! Yalnız değilsiniz. Türkiye’de işçiler, emekçiler direnen Ortadoğu halklarının yanında olmaya devam edecek! Zulüm sonuçsuzdur. Yaşasın Halkların Özgür Yaşam Mücadelesi İnsanlık Kazanacaktır” dedi. Hakkarihabertv.com

kesk-1.20140808184013.jpg

kesk-6.jpg

 

 

Bu haber toplam 3416 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim