• BIST 9548.68
  • Altın 2486.52
  • Dolar 32.5187
  • Euro 34.8396
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Kesk'ten Yüksekova'ya sahip çıkın çağrısı

Kesk'ten Yüksekova'ya sahip çıkın çağrısı
Hakkari KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eş Başkanı Musa Bor, düzenlediği basın açıklaması ile herkesin Yüksekova halkına kapısını açması çağrısında bulundu.

Basın açıklamasını okuyan Musa Bor, 5 Haziran 2015 te Diyarbakır da başlayan Suruç,  Sultanahmet ve 10 Ekim, 17 Şubat ile en son 13 Mart 2016 da olmak üzere Ankara’da 3 bombalı saldırıda yüzleri bulan sivil insan yaşamını yitirdiğini söyledi.

Cizre, Silopi, Dargeçit ve Sur ile başlayan sokağa çıkma yasakları, Şırnak Nusaybin ve Yüksekova’da devam ettiğini ifade eden Bor, sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde ölümler ve yıkımlar olmakta insanların hayatlarında onarılmaz yaralar açmaktadır dedi.

Bor,” Çatışma süreci, yasaklar ve güvenlikçi politikalar ülkede demokratik ortamın gelişmesine ve sorunların demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesine engel olmaktadır.

 İçte ve dışta çatışmalarda ısrar etmek,  il ve ilçe merkezlerinde sokağa çıkma yasakları ilan etmek ölümlerde ısrar edeceğiz demektir. Ortadoğu’daki dini ve etnikçatışmaların ülkemize taşınması demektir. 

Bu kaostan çıkış, çatışmalarla, ülkeyi sıkıyönetim yasaları ile yönetmekle değil, toplumun tüm kesimlerine güven verecek toplumsal barışı sağlayacak ve ülkeyi uçurum kenarından çekip alacak adımlar atmakla olur.  İhtiyacımız olan güvenlik zirveleri değil, tüm kesimlerin katılacağı çözüm ve barış zirvesidir.

Bu çatışma sürecinin bir devamı olarak Yüksekova ilçemizde ilan edilen sokağa çıkma yasağının biran önce kaldırılmasını, insanların evlerine güvenli bir şekilde dönmelerinin ve kamu çalışanlarının işlerine dönmeleri, öğrenci ve öğretmenlerin güvenli bir ortamda eğitim öğretime başlamaları sağlanmalıdır.

 Daha fazla kan dökülmeden demokratik yollarla ülkemizin temel sorunları çözüme kavuşturulmalıdır.

Ortadoğu halklarının barış ve birlikte yaşam bayramı olan NEWROZ un yasaklarla değil anlam ve önemine uygun olarak serbest bir şekilde kutlanması barışa ve ortak yaşama katkı sunacağına olan inancımızla tüm Ortadoğu halklarının ve kamu emekçilerinin Newroz’unu kutluyoruz.

HALKIMIZA ÇAĞRIMIZDIR

Yüksekova halkı ile dayanışma içersinde olalım çağrısında bulunan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eş Başkanı Musa Bor, sokağa çıkma yasakları yüzünden evini,  işyerini terk edip il merkezine, köylere ve il dışına göç eden Yüksekovalı insanlarımızla dayanışma içinde olma günüdür dedi.

Bor,”Tüm halkımızı  evlerini açmaya, ekmeğini paylaşmaya davet ediyoruz. Gelen ailelerin temel gıda ihtiyaçlarının,  kira, eğitim ve sağlık giderlerinin karşılanması için tüm halkımızı seferberlik ruhu içinde hareket etmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

kesk-m-005.jpg

Bu haber toplam 3667 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim