• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

KHK mağdurları!

Hakan Taş

KHK mağdurları yeni bir resmi açıklama ve resmi gazete ile müjdeli bir haber beklentisi içindeler.

Normal şartlarda kanun hükmündeki kararname temel hak ve hürriyetleri konu alamaz. Doğru olan, aciliyeti olan sosyal ve ekonomik durumlarda çıkarılmasıdır. 

Ancak olağanüstü hal mevzubahis ise durum değişir. Hükümet parlamentodan yetki yasasını almak zorunda değildir. KHK ‘yı istediği an ilan edebilir. Bu gibi durumlarda KHK’nın sınırları da genişletilir. Kişi hak ve özgürlükleri, siyasi hakları  KHK’nın nufus alanına girmektedir.

KHK kapsamında bugüne kadar binlerce kişi ihraç edilerek mağdur edildiler.  Bu listelerde yer alan Hakkarililerin sayısı da bir hayli fazla.

Kaş yapayım derken göz çıkartmak misali birçok masum ve suçsuz kişi görevlerinden oldular. Hepsi açlığa ve çaresizliğe itildiler. Çoğu psikolojik bunalıma girdi, kimisi çocuklarının eğitimini yarıda keserek okutamaz oldu. Evlerine ekmek götürebilmek için geçici işlerde çalışarak yaşam mücadelesi veriyorlar.

Hakkari’de çeşitli kamu kurumlarında işten atılan mağdurlar benimle sık sık bir araya gelerek umut arayışındalar.

Her ilde ve Ankara’da bu konuyla ilgili komisyonlar kurulmuş olup çalışmalar yürütülmektedir. Lakin zaman uzadıkça bu aileler de tükeniyor. Önümüzde mübarek kurban bayramı var. Yeni eğitim ve öğretim yılı da başlamak üzere.

Sayın Cumhurbaşkanımıza tüm mağdurlar adına sesleniyoruz; Suçu sabitlenenler hariç masum ve günahsız oldukları halde yanlış bir kararla işlerinden atılan, ekmeği kesilen KHK mağdurlarını bayram öncesi işlerine iadeleri yapılsın.  Hem çifte bayram yaşasınlar, hem de yeniden yaşama haklarını elde etsinler.

Her biri en az 8-9 nüfusa bakmakla yükümlüdürler. Aileyi yok etmek, çocukları ve kadınları cezalandırmak doğru değildir. Tüm mağdurlar ve suçsuzlar adına bu komisyonda yer alan yetkililerden bu mübarek aylar hatırına yeni bir KHK listesi ve resmi gazete ile işlerine iadelerini hızlandırmalarını istirham ediyoruz.

Kuran’ı Kerimde şu ifadelere yer veriliyor. “Bir insanı yaşatan  tüm insanlığı yaşatmış gibidir. Bir insanı öldürmek tüm insanları öldürmektir”… Bu garibanların işlerine iadeleri yapılmazsa binlerce kişiyi açlığa terk edilmiş olunacaktır”…

Bu yazı toplam 3693 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim