• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kılıçdaroğlu: Diktatör bozuntusu değil de barış elçisi mi diyecektim?

Kılıçdaroğlu: Diktatör bozuntusu değil de barış elçisi mi diyecektim?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı “Diktatör bozuntusu” ifadesi için hakkında başlatılan hakaret soruşturmayla ilgili “Diktatör bozuntusuna diktatör bozuntusu diyeceğim tabii ki” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında  CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Diktatör bozuntusu”sözleri nedeniyle başlatılan soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu.

Twitter üzerinden açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları yazdı:

“Hitler’e özenen, halkı kutuplaştıran, ülkeyi yangın yerine çevirmiş birine diktatör bozuntusu değil de barış elçisi mi diyecektim?

“Savcılara talimat vermek Cumhurbaşkanı’nın işi değildir. Sen anayasayı çiğnedikçe şeref ve namus kavramını sana hatırlatmaya devam edeceğim.

“Diktatör bozuntusuna diktatör bozuntusu diyeceğim tabi ki. Çünkü, dünyanın her yerinde diktatör bozuntusuna diktatör bozuntusu denir!

“Vatan uğruna şehit olan evlatlarımıza “kelle” diyen zat el üstünde tutulur; ben diktatöre “diktatör bozuntusu” derim, soruşturma açılır.

“Türkiye, 13 yıldır yalanlarla yönetildiği için hükümet ve hükümet yancılarının gerçekleri duymaya tahammülü yok ama yılmayacağım!”

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 17 Ocak’ta Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen CHP 35. Olağan Kurultayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafsız olmamasını eleştirmiş, “Diktatör bozuntusu” demişti.

”Cumhurbaşkanlarının tarafsızlıkla görev yapacağına dair ‘namusu ve şerefi’ üzerine yemin ederler. Dün yine bize sataşmış. Diktatör bozuntusu olan adam. Şimdi ben yine hatırlatıyorum, senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Oturacaksın bunun hesabını vereceksin. Tarafsızlığını korumazsan her gün, her dakika, her saniye namus ve şeref kavramını sana hatırlatacağım.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bu haber toplam 2406 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim