• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Kılıçdaroğlu: "Gazetecileri rahat bırakın"

Kılıçdaroğlu: "Gazetecileri rahat bırakın"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklanan gazeteciler için Başbakan Binali Yıldırım'a seslenerek, "Buradan açık ve net şekilde Binali Yıldırım’a çağrı yapıyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de iki gün süren CHP Yerel Yönetim Birimi Belediye Başkanları Toplantısı’nın ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Türkiye’nin olağanüstü koşulları nedeniyle Bandırma ziyareti ertelediğini belirten Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi tutuklamalarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, yarın Merkez Yönetim Kurulu’nu ardından da parti meclisini toplayacaklarını ve ortak düşüncelerini kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Gazetecilerin tutuklanmasıyla ilgili Kılıçdaroğlu, “9 gazeteci arkadaşın tutuklanması asla kabul edilebilecek bir eylem değildir. Hiç kimse başka bir gerekçe aramasın. Yargı bağımsızlığı, yargıya müdahale edemiyormuş gibi gerekçelere sığınmak asla kabul edilemez.

Yargı siyasi otoriteden talimat alarak karar vermektedir. Daha önce incelenmiş Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün görüşü ortaya çıkmışken 9 kişiyi önce gözaltına sonra hapse atmak kabul edilemez.

Türkiye’nin itibarı büyük ölçüde zedelenmiştir. Dünya şu an ayaktadır, ne oluyor Türkiye’de diye. Gazeteciyi, milletvekilini hapse atarsan ne olacak bu ülkenin hali? Herkesin hapiste olduğu bir ülke mi, özgür olan bir ülke mi saygındır” dedi.

“Cumhuriyet Gazetesi ne yaptı”
Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’a da seslenerek, “Buradan açık ve net şekilde Binali Yıldırım’a çağrı yapıyorum.

Demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine, medya özgürlüğüne sahip çıkınız. Cumhuriyet Gazetesi ne yaptı? FETÖ’yle işbirliği mi yaptı, bomba mı yerleştirdi. Gazetecileri hapse atmak ne zamandan beri yargı bağımsızlığının arkasına sığınılarak atılıyor.

Medyası özgür olmayan bir toplumun kendisinin özgür olması mümkün değil. Son derece rahatsızız. Görüşü ne olursa olsun. Bütün gazetecilerin özgür olması lazım.

Böyle olmasa demokrasi olmaz. Benim dediğim gibi konuşacaksın, yazacaksın, böyle anlayış demokraside yoktur. O dikta yönetimlerde vardır. Darbeyi de istemiyoruz, dikta yönetimi de diktatörü de istemiyoruz. Biz barış içinde yaşamak istiyoruz.

Çekin elinizi öğretmenlerin, gazetecilerin yakasından bu ülkenin huzura ihtiyacı var” diye konuştu. İHA

Bu haber toplam 2263 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim