• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Kıran Mahallesi yeni yola kavuşuyor

Kıran Mahallesi yeni yola kavuşuyor
Hakkari'nin kuruluşundan bugüne kadar yolu olmayan Kıran Mahallesi yeni yoluna kavuşacağı belirtildi.

Hakkari'de şehrin kuruluşundan bugüne kadar mahallelerine yol gitmediğinden ulaşım sıkıntısı yaşayan Kıran Mahallesi sakinleri için Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yeni yol açma çalışmaları başlatıldı.

Mahallelerine yol gitmediği için başta sağlık ve yangın gibi acil durumlarda ciddi sıkıntılar yaşayan vatandaşlar mahalleye ulaşımın sağlanması için yıllardır çeşitli kamu ve kuruluşlara yol açma başvurularında bulunuyordu. Vatandaşlar son olarak başvurularını Hakkari Belediyesine yaptı.


Haberin Videosunu Görmek İçin Tıklayın


Vatandaşların yaptığı başvurular üzerine, Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı harekete geçti. Eş başkanlık gelen talepleri değerlendirmeye alıp burada yaptığı incelemeler neticesinde mahalleye yeni bir yolun açılması için karar aldı.

Yapılan incelemeler ve alınan karar sonucu çalışmalara başlayan Hakkari Belediyesi ilk olarak belirlenen yolun başlangıç güzergahı olan Hakkari Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğünün arkasında bulunan ve yolun yapımına engel teşkil eden asırlık kimsesizler mezarlığının nakil edilmesi için Hakkari İl Müftülüğü ile resmi yazışmalar yapıldı.

Yapılın görüşmeler sonucu alınan gerekli izinler ve diyanetten alınan fetva dahilinde çalışmalara yakalaşık 70 mezardan oluşan kimsesizler mezarlığının nakil  çalışmalarına başlanıldı.

'ÇALIŞMALARA KURBAN KESİLEREK BAŞLANDI'
Dini inançlar gereği bir kurbanın kesilmesi ile mezarlıkta başlatılan nakil çalışmaları, Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, Belediye Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat, Emekli imam İzzettin Yalçın denetiminde gerçekleştirildi.

'AÇILMAYAN İMAR YOLLARINI AÇACAĞIZ'
Burada bir açıklamada bulunan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, "Burası Hakkari'nin en eski mahallelerinden biri. Bizlere burada yaşanan yol problemi için mahalle sakinleri tarafından başvurular yapıldı. Bizlerde bu netice de halkımıza cevap olmak için burada yeni bir yol açma çalışması başlattık. Yaklaşık olarak 12-14 metre genişliğinde bir yol yapılacak.

Bu çalışmalara hız verdik. Amacımız yapılacak çalışmaların en iyi şekilde halka sunulmasıdır. Aynı zamanda halkımızın da duyarlı olmasını ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz" sözlerini ifade ettiği konuşmasında, Hakkari'nin temel sorunlarından olan içme suyu için başlatılan büyük projenin çalışmalarına başladıklarını ve çalışmalar ile açılmayan imar yollarının da açılacağı bilgisini verdi.

'İNSANLARIN EN HAYIRLISI, İNSANLARA EN HAYIRLI OLANDIR'
Burada nakledilen mezarlık hakkında bilgi veren Hakkarili emekli imam İzzettin Yalçın, "Bizim Belediyemiz din alanında kendi başlarına göre hareket etmiyor.

Yolun açılmasında müftülüğe'de başvurulup diyanetten de fetva alınmış beni de burada çağırmışlar. Bende burada inceleme yapıp bir sakınca bulmadım. İnsanların en hayırlısı insanlara en hayırlı olanlardı. Çünkü şeriata göre çok eski mezarlıklar nakledilebilir. Bu yol çok önemli için yolun açılmasına engel teşkil eden mezarlığın nakil edilmesinde sakınca görmüyorum" şeklinde konuştu.

'YENİ YOL VATANDAŞI MEMNUN ETTİ'
Yaklaşık olarak 50 yıldır Kıran mahallesinde ikamet eden vatandaşlar yıllardır yol olmadığından dolayı ciddi acil problemler yaşadıklarını dile getirerek, yapılan başvurular ile sonunda kendilerine cevap olan Hakkari Belediyesine ve Eş Başkanlarına teşekkür edip memnuniyetlerini dile getirdiler. Hakkarihabertv.com

belediye-m-001.jpgbelediye-1-002.jpgbelediye-2-001.jpgbelediye-3-001.jpg

 

Bu haber toplam 6835 defa okunmuştur
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim