• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Kırıkdağ vadisi'ninz tırmanışa açılmasını istediler!

Kırıkdağ vadisi'ninz tırmanışa açılmasını istediler!
Hakkari Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Kırıkdağ Vadisi'nin tırmanış ve yürüyüşlere açılması için yasağın kaldırılmasını istedi.

Hakkari Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü İl Temsilciliği ile Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, kış turizminin önemli merkezlerinden olan Kırıkdağ Vadisi'nin tırmanış ve yürüyüşlere açılması için 2800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde bir etkinlik düzenledi.

Yaklaşık 20 yıldan bu yana dağcılık, doğa sporları ve fotoğrafçılık yapan Hakkari Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü İl Temsilcisi Hacı Tansu, Merga Bütan Kayak Merkezi'nin kayakseverlerin tek eğlence mekanı olduğunu belirterek, Kırıkdağ Vadisi'nin üzerinde bulunan yasağın da kaldırılmasını istedi.

Tansu, “Dağcılık, kayak sporu ve doğa yürüyüşlerinin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bölgemizde yeteri kadar alan olmasına rağmen birçok bölgemiz yasaklanmış.

Bizde Zirve Dağcılık ve Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüpleri olarak faaliyetlerimizi daha geniş bir alanda, farklı bölgelerde yoğunlaştırmak için gayret ediyoruz.

Merga Bütan Kayak Merkezi, bölgemizin kış turizmine açık tek merkezi. Bunu daha büyük bir alana sığdırmak için ilkbaharda yeni faaliyetlerimizi başlatacağız.

Yazın Zap Suyu’nda rafting ve kano yapma gibi projelerimiz var. Bunun için yeterince donanıma ve eğitime sahibiz. Hakkari’nin geleceği ve doğa sporları alanında daha iyiye gitmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

  “Cilo Dağları'nın giriş kapısı Kırıkdağ Vadisi olsun”
  Bugün kayağa başlayan kulüp üyeleri için kayak etkinliği düzenlediklerini dile getiren Tansu, “Kırıkdağ köyünde çok iyi sporcularımız var. Kırakdağ Vadisi, doğa sporları için farklı bir coğrafyaya sahip.

Bundan sonraki faaliyetlerimizi Cilo Dağları'nın giriş kapısı olan Kırıkdağ Vadisi'nde açmak istiyoruz. Federasyondan ve bütün mülki idare amirlerinden Kırıkdağ Vadisi'nin tırmanışa ve yürüyüşlere açılması talebinde bulunuyoruz” diye konuştu.

 Kırıkdağ Köyü Muhtarı Nemci Adıyaman da Kırıkdağ, Cilo Dağı ve Cennet Cehennem Vadisi'nde bundan 20 yıl önce hiçbir olay yokken yabancı turistlerin yerli insanlardan daha fazla geldiğini söyledi.

Adıyaman, “Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün Kırkdağ köyü üyeleri olarak bugün Merga Bütan Kayak Merkezi'nde kayak etkinliği düzenledik.

Amacımız kentimizin birçok bölgesini turizme tanıtmaktır. Bu yerlerin başında da Kırıkdağ köyümüzün vadisi boyunca devam eden Cennet Cehennem Vadisi, Cilo Dağı ve buzulları ile Reşko Dağı’dır.

Bu bölgelerimiz çatışmalı süreçten önce turistlerin akınına uğruyordu. Yerli halktan çok turist vardı. Tek amacımız o günkü turizmi yeniden bölgeye kazandırmaktır. Bu konuda yetkililerden bize yardımcı olmaları çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu. İHA

sporcular-m.jpg

Bu haber toplam 3051 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim