• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Kış ortasındaki taşınmaya tepki yağdı

Kış ortasındaki taşınmaya tepki yağdı
Hakkari Üniversitesi Hizmet binasının kış ortasında yolu diz boyu çamurlu ve halen yapımı süren üniversite lojmanlarına taşınma hazırlıklarına başlanması tepkilere neden oldu.
2009 yılının Temmuz ayında Hakkarili girişimci işadamı Mehmet Seven tarafından  Pehlivan Mahallesi Çevre Yolu Caddesi üzerinde 8 bin metre kapalı alan üzerinde bulunan 7 katlı lüks bina inşa etti.
 
Bina daha sonrada üniversite tarafından 5 yıllığına üniversite kiralandı. Daha sonra Hakkari Üniversitesi binayı kendine göre dizayn ederek rektörlük hizmet binası olarak kullanmaya başladı. Bina kira sözleşmesinin bitmesine 9 ay kalmasına rağmen rektörlüğün binada boşaltma çalışmaları başlaması bir takım tepkileri de beraberinde getirdi.
 
KIŞ ORTASINDAKİ TAŞINMA ÇALIŞMASINA TEPKİ YAĞDI
Kıran Mahallesinde bir süre önce yapımına başlana ve halen bitirilemeyen Zeynel Bey kampusundaki inşaat çalışmaları devam etmesine rağmen rektörlük binasının taşınması hem üniversite personeli hem de  vatandaşların çileden çıkardı. Vatandaşlar,”Rektörlük hizmet binası çarşı merkezinde hizmet bulunuyordu. Ancak halen sözleşmenin bitmesine 9 ay kalmasına rağmen binanın kış ortasında boşaltılma çalışmalarına başlanmasına bir anlam veremiyoruz.
 
Çünkü Zeynel Bey kampusunda halen rektörlük hizmet binasının inşaa çalışmaları devam ediyor. Bina bitene kadar hizmetlerin personel lojmanlarında yapılacağı söyleniliyor. Söz konusu lojmanlarda ise inşaat çalışmaları sürüyor. Bakın Kampus yolu diz boyu çamur ve stabilize edilmediği gibi çizme giyerek yollar aşılıyor. Biz hangi çağda yaşıyoruz.
 
Söz konusu kampusa ticari taksi 15 TL’ye gidiyor. Rektör ne yapmaya çalışıyor. Sözleşmenin bitmesine 9 ay var kış ortasında bina boşaltılıyor. Rektörden isteğimiz bu kararından biran önce vaaz geçmesi ve rektörlük hizmet binası tamamlanana kadar taşınma işlemlerini durdurmasıdır” şeklinde konuştular. Hakkari üniversitesinin bazı yetkilileri ise Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan şuanda il dışında bulunulduğu için daha sonra basına bu konu ile ilgili bir açıklama göndereceklerin belirttiler. Hakkarihabertv.com
 
ikiz-kuleler.jpg
 
7-027.jpg
 
rektorluk-tasinma-1.jpg
 
rektorluk-tasinma-2.jpg
 
 
 
 
Bu haber toplam 6149 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim