• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Kışın Hastalıktan Koruyan 6 Yemek!

Kışın Hastalıktan Koruyan 6 Yemek!
Ekmek banmalı yanına turşu açmalı ve aslında anne yemekleri olarak bilinen, Türk mutfağının medarı iftiharı tencere yemeklerinin en lezzetli ve pratik tariflerini sizler için derledik!

Ekmek banmalı yanına turşu açmalı ve aslında anne yemekleri olarak bilinen, Türk mutfağının medarı iftiharı tencere yemeklerinin en lezzetli ve pratik tariflerini sizler için derledik! Yalnız uyaralım bu yemekler her zamankinden biraz daha fazla acı.

Her derde deva acı biber yüzyıllardır alternatif tıpta bile sağlıklı yaşam için kullanılmakta, reçetelere yazılmaktadır. Kış mevsiminin de gelmesiyle etrafı dolaşan grip mikropları hastalık boyunca hayatımızı zehir eder.

Kırmızı biberin içinde bulunan ve ona rengini veren maddeler, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve içindeki C vitamini de demir emilimini artırıyor. İçindeki A ve C vitaminleri metabolizmanın hızlanmasına katkı sağlıyor. İçinizi ısıtan acı soğuk kış günlerinde daha az üşümenize de yardımcı oluyor.

Gelelim fasulyenin faydalarına!

Fasulye A, B9 ve C vitaminleri açısından tam bir depodur. Bunların yanında demir ve magnezyum mineralleri içermesi ise bedenimize ve sağlığımıza olan yararları ile kombo yapıyor. Fasulyenin faydaları bitti mi? Elbette bitmedi... Bitmeyecek! B5 vitamini ve kalsiyum içerdiğini eklemezsek ayıp etmiş oluruz. Lif açısından zengin olduğunu da hatırlatmamıza gerek var mıydı?

Özellikle akşam yemeklerine özen gösteren ev hanımları ve annelerimiz fasulyenin kolay pişirilmesi ve lezzetli olmasından yola çıkarak sıkça fasulye yemekleri yapmakta ve sofralarımızı da midemizi de doldurmaktadır. Şimdiye kadar bu kadar lezzetlisini yemediğini tahmin ettiğimiz Acılı Barbunya tarifi için bize teşekkür etmenize inanın gerek yok. Her şey daha sağlıklı ve mutlu olmanız için :)

Ay Sanki Meyhane Pilavı! Patatesli Soganlı Ve Acılı Bulgur Pilavı

 Bir önceki tarifimizde acının sağlığımız açısından önemlerinden bahsetmiştik. Eğer acı sevmiyor iseniz ama yine de denemek istiyorsanız aldığınız gıdalardaki acıyı bir anda artırmak yerine, azar azar sürekli alınmasını tavsiye ediyoruz.

Hazılayacağınız bulgur pilavında bulunan patates, protein, bakır, demir ve fosfor da içerir.Vücuda enerji veren, halsizliği ve yorgunluğu gideren sofraların aranılan ismi patates kandaki şeker oranını düşürür.

Patatesin yanına yakışan ve kilo düşmanı soğan ise vücudumuzdaki yağları yakar. İştahımızı keser ve damarlardaki yağ birikintilerini temizleme niteliğinden dolayı damar açıcı özelliklere sahip bir besindir. Yemeklere ekstra lezzet verir.

Pirinç yerine her zaman tercih edilmesi söylenen bulgur karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksek bir besindir ve eğer alışırsanız bir daha pirinç pilavının yüzüne bile bakmamanızı sağlar.

Acılı, patatesli ve soğanlı bulgur pilavı diyet yapanlar tarafından da rahatlıkla tercih edilebilir. Lifli besinler diğer besinlere oranla aynı zamanda daha fazla tokluk hissi vererek kilo vermeyi kolaylaştırır.

Et Yemeklerinin, Kahvaltılıkların Yanına İyi Gider Acılı Patates Ezmesi

 Patatesin işin içine karıştığı yemekleri hemen hemen sevmeyen insan yoktur. Kızartması, püresi,haşlaması, fırında olanı, yemeklerin içine katılanı. Patates yemeklerin içinde de yanında da iyi gider. Lezzetlidir. Şimdi vereceğimiz tarif asla püre değildir. Adı üzerinde 'Ezme'dir. Aramızda kalsın ama rakının yanında iyi giden bir mezedir.

Bolu Dağı Tesislerine Selam Olsun! Oradakilerden Bile Lezzetli Acılı Domates Çorbası Eskiden insan oğlu kuş misali değil de kaplumbağa misali idi. Tatillerde memlekete uçakla değil de otobüslerle gidenler iyi bilirler.

Bolu'ya varıldığında dinlenme tesislerinde durulur. İşte o tesisler kim ne derse desin dünyanın en lezzetli domates çorbalarını yaparlar. Gecenin bir yarısı içilen, kaşarı sünen o mis gibi çorba bütün bir yol boyunca midenizi korur. Tok tutar.

Yol boyunca sere serpe yatamadığınız, ayaklarınızı uzatamadığınız için eklem ağrıları başlar. İşte içtiğiniz domates çorbası o ağrılarınızın çözümüdür. Ayrıca domateste bulunan “chromium” adlı madde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.

'Antepli Misin Kız?' Diye Soracaklar. Antep'e Gelin Gittin Sanacaklar! Acılı Kuru Patlıcan Dolması

 Dillere destan yemeklere sahip olan Gaziantep tarihi İpek Yolu güzergahında bulunur. Çeşitli kültürlerin Gaziantep'te buluşması nedeniyle mutfağından yaklaşık 252 çeşit tadına doyulmaz lezzet çıkar.
Antep mutfağı denildiğinde hemen aklımıza çeşit çeşit kebaplar gelir. Oysa Antep mutfağında 26 çeşit köfte yapılırken, 27 çeşit pilav, 15 çeşit dolma, 26 çeşit etli yemek, 15 çeşit turşu ve 22 çeşit helva bulunur. Şimdi size bu yörenin mutfağına ait nadide bir yemekten bahsedeceğiz.

Lezzetli olmasının yanında kurutulmuş patlıcanın faydaları içerisinde bağırsakları yumuşatması, idrar söktürmesi ve kabızlığa iyi gelmesi de yer almaktadır. İstem dışı titreyen kaslar için patlıcan tüketilmesi oldukça önemlidir.

İtalyanlar bile bu kadar güzelini yememiştir! Acı Ezmeli Brusetta

 İtalya'da iştah açıcı olarak yemeklerden önce tüketilen Brusetta aslında bildiğimiz kızarmış ya da fırınlanmış ekmek değil mi? Aslında evet ama üzerine reçel ya da bal sürmek yerine daha farklı tatlarla donatıyoruz. En çok tercih edileni küçük küp küp doğranmış domates, soğan ve pesto sosu ile yapılanı.
 
Türkiye'de de moda olmasının ardından elbetteki rahat durmadık ve kendi mutfağımızdan tatlarla, lezzetlerine lezzet kattık.

İtalyanların meşhur domatesli sarımsaklı ekmeği olan Brusetta, sadece bu ekmeklerde satılan yerlerde 30-40-50 cm'lik ekmekler olarak bulunabilir.

Mangalda Pişenlerden Daha Güzel! Kentucky'lilere Selam Olsun Acılı Tavuk Kanadı 

Ucuz, lezzetli ve taze olursa çok sağlıklı tavuk etini mangal ateşiyle pişirdiğinizde aldığınız tat en pahalı, en güzel yemekten bile daha iyidir.
 
Parmaklarınıza bulaşan tavuk soslarına tabakta kalınca ekmek banmayan yoktur. Kalsiyum ve fosfor açısından zengin olan tavuk etini uzmanlar kırmızı et yerine tercih edilmesini öneriyorlar. Erkeklerde testesteron hormonunu düzenleyen çinko tavukta bol miktarda bulunur.
 
Parmak yedirten çok lezzetli ve bol acılı tavuk kanatlarını yememeniz için bir neden göremiyoruz ve hem faydalı he pratik harika tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Çay Var İçersen, Acılı Kurabiye Var Yersen, Tarifi Burada İstersen... 

Çay demlemek kadar yanına yakışan atıştırmalıklar hazırlamakta gelenek haline geldi. Kısır, kek, mercimek köfte, pasta yapa yapa işin uzmanı olmayan kalmadı.
 
Peki hiç aklınıza tatlı mı tatlı kurabiyelerin acılı olanlarından yapmak gelmiş miydi? Birilerinin gelmiş olacak ki bu enfes tarif elimize ulaştı. Konu komşunun damaklarını çatlatacak, çocuklarınızın iştahını açacak, 5 çayına çok yakışacak enfes bir tat.
 
Bu haber toplam 3207 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ramazan’da doğru beslenme ile kilo almayın23 Mart 2024 Cumartesi 17:19
  • Hakkâri’deki fırınlarda gramaj denetimi yapıldı23 Mart 2024 Cumartesi 08:30
  • En İyi Multivitamin22 Mart 2024 Cuma 14:45
  • Dinamik Dolgu22 Mart 2024 Cuma 14:37
  • Lamine Diş Nedir, Avantajları Nelerdir?22 Mart 2024 Cuma 14:31
  • Balık Yağı Kapsül22 Mart 2024 Cuma 14:26
  • Avene22 Mart 2024 Cuma 14:24
  • 6 Aylık Bebek Ek Gıda22 Mart 2024 Cuma 14:18
  • Kalın bağırsak kanseri farkındalık ayı22 Mart 2024 Cuma 09:59
  • 47 ilaç geri ödeme listesine alındı19 Mart 2024 Salı 10:48
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim