• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

KIYAMETİN ALAMETLERİ

Murat Taş

Değerli okurlarım son günlerde tüm dünyayı endişeye sokan Maya takvimine göre 21 aralık 2012 Cuma günü kıyamet kopacakmış!!!Tüm dünyayı bir endişeye sardığı gibi bizim memleketi de inanılmaz bir endişe sardı. 

 

Doğrusunu söylemek gerekirse pekte inandırıcı gelmiyor bana. Nedeni de inancım gereği.Bu aralar medya başta olmak üzere kıyametin alametleriyle ilgili herkes düşüncesini kıyamet alametlerinin çeşitleri üzerine tartışıyor. Bizlerde spor camiasının kıyamet alametlerini kendi bilgimiz ve mayalı spor adamıyla beraber sizlerle paylaşmak istedim.

 

Benim bildiğim ve duyduğum kadarıyla kıyametin kopabilmesi için kıyamet alametlerinden olması gerek gerçi günümüz dünyasında bunlardan bazılarını yaşamaktayız yada şahit olmaktayız. Mayaların takvimi doğrumu değil mi öğrenmek için mayalı eski bir spor adamının benimle paylaştığı kıyamet alametlerini sizlerle paylaşmak istedim.

 

İşte kıyametin kopması için spor camiasında gerçekleşmesi gereken alametler:

 

- Bir ilde sosyal hayat yoksa ve o ilde spor onun tek eğlencesi tek aktivitesi ise ve o spor camiasına herhangi bir destek verilmiyorsa bu kıyametin alametlerinden  biridir.

 

-70-80 bin nüfuslu bir şehirde tek futbol sahası varsa ve o stat semt sahası gibi küçücük ise kıyametin alametlerinden biridir.

 

- İlin tek kapalı spor salonu olmasına ve o spor salonunun da 30-40 yıllık olup, miladı dolmuş ise, yeni kapalı spor salonu yapmayıp size bir tane yeter o tek salon size layık anlayışı varsa spor bakanında bu kıyametin alametlerinden biridir.

 

- Hakkari’deki Amatör Spor kulüpleri sahipsizlik, ilgisizlikten, yokluktan, parasızlıktan can çekişip her gün makam ve mevkilerin kapısından geri çevrilip kırmızı kart görüyorsa, kulüpleri geri çevirenlerin anlamsız tavırları kıyametin alametlerinden biridir.

 

- ilimiz coğrafi yapısı itibarıyla kış ve yaz sporlarına elverişli olmasına rağmen devletin ve hükümetin buraları unutup tesis ve altyapı konusunda ilimizi mahrum bırakması kıyametin alametlerinden biridir.

 

- Spor tesisleri olmayan illerin başında gelen ilimiz Hakkari'yi es geçip sesiz kalanların, onlara üvey evlat muamelesi gösterenlerin davranışları kıyametin alametlerinden biridir.

 

-Bal liginde mücadele eden takımıza kimsenin sahip çıkmaması, futbolcuların rutubetli ve farelerle dolu bodrum katında yaşayıp sabah aç karnıyla idmanlara maçlara çıkması sanki 9 ayların orucunu tutup müsabakalara çıkmaları kıyametin alametlerinden biridir.

 

- Spordan sorumlu Devlet Bakanın her konuşmasında geri kalmış illere spor sahası tesis yapacağını söyleyip hiç yapmaması ve gidip 2-3 tane Avrupa ve UEFA standartlarında sahası olan illere yeni stadyum ve tesis yapması, geri kalmış illeri ise es geçip kaderine terk eden Bölgeler arası ayrımcılık yapan spor bakanının anlamsız tavrı kıyametin alametlerinden biridir.

 

- Belirli bölgeleri sahiplenip destek verip doğu ve güneydoğuyu kaderine terk edip adeta onları kalbinden ve gündeminden silen anlayışın tavırları kıyametin alametlerinden biridir.

 

- Van depreminde şehir stadyumu için yıkım kararı olmasına rağmen hala oralarda maç oynayıp oradaki sporseverlerin canını hiçe sayan zihniyetin tavrı kıyametin alametlerinden biridir.

 

- Kıyametin bir gün mutlaka kopacağını ve ölümün bir gün mutlaka geleceğini ve onunda yakasına yapışacağını bildiği halde ahiret günü Hakkari ve bölge spor kulüplerine gereken destek ve imkanları sunmadığı için hesap vereceğini bilmeyen spordan sorumlu Bakan, Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün tavırların kıyametin alametlerinden biridir.

 

- 25 temmuz 2011 tarihinde Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere tüm yurdu modern spor tesisleriyle donatacaklarını söyleyip , "Bayburt'tan da Hakkari'den de Alex'ler çıkacak" diyen ve ömründe bir kez bile Hakkari’ye gelmeyen spor bakanı kıyametin alametlerinden biridir.

 

- Bu kadar yazıp anlatmamıza rağmen sesimizi duymayıp sesimize kulak vermeyen Türkiye spor camiası spor medyasının bu adaletsiz tavırları kıyametin alametlerinden biridir.

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 5487 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 15
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim