• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

KJA: Katliama sessiz kalmayacağız

KJA: Katliama sessiz kalmayacağız
Özgür Kadın Kongresi (KJA), Suruç'ta SGDF üyesi gençlere yönelik katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Özgür Kadın Kongresi (KJA), Suruç'ta SGDF üyesi gençlere yönelik katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Rojava Devrimi’nin yıl dönümünün ertesinde SDGF üyesi gençlerin Kobane’nin yeniden inşa sürecine dahil olmak, ezilenden yana taraf olduklarını tüm egemen, devletçi ve faşist güçlere ilan etmek amacıyla ortaya koydukları enternasyonalist devrimci iradenin, Suruç’ta patlatılan bomba ile hedef alındığına dikkat çekildi.

'HESAP SORMA İRADEMİZ DAHA GÜÇLÜ'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bilinmelidir ki, acıları güce dönüştüren bir halk olarak , Rojava Devrimini sahiplenme, devrim karşıtı güçlerin gerçekleştirdikleri alçak saldırılar karşısında örgütlenerek hesap sorma irademiz her zamankinden daha güçlüdür. 

Suruç’ta patlayan bomba ilk bomba değildir. Ancak görünen odur ki, yöneten aklın bombaların patlatılmasını engelleme iradesi yoktur. Unutulmamalıdır ki Adana’da, Mersin’de, Diyarbakır’da, Suruç ve Kobane de patlayan bombalar; hükümetin sorumsuz, IŞİD’e destek ve güç veren tutumunun,toplumun her kesiminden gelen itirazlara rağmen, ısrarla sürdürülmesinin sonucudur. 

Türkiye halkları, demokratik örgütlü güçler, kadınlar ve gençler bu saldırılarla planlanan kirli oyunu boşa çıkaracak güçtedir. Rojava Devrimi engellenemez bir gerçektir ve ezilen dünya halklarına mal olmuştur. Gün daha güçlü örgütlenme ve Rojava Devrimi’ni sahiplenerek insan onurunu koruma mücadelesinin tarafı olma günüdür.

Patlamada yaşamını yitiren gençlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, sol sosyalist gençlik örgütüne, yüreği Rojava Devrimi’nden yana olan Türkiye halklarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz."

KJA, saldırıya sessiz kalmayacağını ve örgütlenerek yanıt vereceğini belirtti.Anf

 

Bu haber toplam 2075 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim