• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kocaeli'de konuşan karga koruma altına alındı!

Kocaeli'de konuşan karga koruma altına alındı!
İstanbul Ümraniye’de geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonla ele geçirilen “Konuşan Karga” Kocaeli’nin Darıca ilçesinde koruma altına alındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri, N.Y.E. isimli bir şahsın ülkeye kaçak yollarla hayvan getirdiği ve bunların ticaretini yaptığına dair ihbar almış, bunun üzerine konuyla ilgili araştırma başlatan Bölge Müdürlüğü ekipleri, ihbarın doğru olduğuna dair somut deliller elde etmişti.

Anadolu 7. Sulh Ceza Mahkemesinden arama ve el koyma kararı alan ekipler, şüpheli şahsın Ümraniye'de bulunan adresinde arama yapmıştı.

Yapılan aramalar da yasal evrak ve faturaları bulunmayan, 1 adet maymun, 1 adet Florya kuşu, 1 adet oluklu kertenkele, 1 adet Konuşan Karga diye tabir edilen Mayna (Myna) kargası, 1 adet kakadu papağanı, 1 adet jako papağanı, 1 adet tavus kuşu, 1 adet Arap bülbülü, 2 adet yılan ve 3 adet iguana ele geçirildi.

Ele geçirilen “Konuşan Karga” Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından muhafaza altına alındı. Muhafaza altına alınan hayvan, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan hayvanat bahçesinde koruma altına alındı.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


“Ele geçirilen hayvanların hepsi parkımıza koruma amaçlı verildi”

Konu ile ilgili açıklama yapan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Hayvan Yönetim Müdürü Elçin Göktaş, “Yapılan baskında birçok canlı ele geçirildi.

Bunlardan biri Mayna, kakadu papağını, bir tane bülbül, gri papağan, iki tane iguana ve bir tane sakallı kertenkele ele geçirildi.

Bunların hepsi parkımıza koruma amaçlı verildi. Şuanda hepsini karantina da tutuyoruz. Karantina bölgesi, özellikleri dışarıdan gelen bu tür kuşlar için 21 gün süre ile bakılan ve takip edilen bir yer.

Bu sırada çeşitli muayeneleri de yapılıyor. Hem de adaptasyon süresi oluyor. Daha sonra sağlıklı olduklarına karar verildiği zaman dışarıda ki kafeslerine alıyoruz” dedi.İHA

Bu haber toplam 3377 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim