• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Komando değil arıza ekibi

Komando değil arıza ekibi
Hakkari’de kar yağışı nedeniyle elektrik hatlarının kopması sonucu yaklaşık 3 gündür karanlıkta kalan köylüler, arıza ekibiyle birlikte geçit vermeyen ve çığ tehlikesi bulunan dağlarda kopuk elektrik tellerini arıyor.

Çetin kış şartlarının yaşandığı Hakkari’de kapalı bulunan köy ve mezra yollarının yeniden açılması için geceli gündüzlü karla mücadele çalışması devam ederken, günlerdir karanlıkta olan onlarca köye yeniden elektrik verilmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

video-galeri.20110227163236.gif

Hakkari-Van karayolu üzerinde yaklaşık 3 günden beri karanlıkta bulunan Kırıkdağ ve Çanaklı köyü sakinleri,sabahın ilk saatlerinden itibaren Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Hakkari İl Müdürlüğü arıza ekiplerine destek amacıyla dağlarda kopan elektrik tellerini arama çalışması başlattı.

semdinli-fotogaleri.20110403180752.jpg

Karlı dağların yamaçlarında çığ tehlikesine aldırış etmeden düşe kalka elektrik tellerini bularak arızayı giderin ekipler ve köylüler, daha sonra Zap Vadisi’nin kenarındaki yüksek gelirim direklerinden koparak Zap Suyu’na düşen telleri çekerek sudan çıkarmaya çalıştı.

Kabloları bağladıkları iplerin yardımıyla düşe kalka çeken köylüler, her yıl kış aylarında elektrik hatlarının kopması sonucu günlerce karanlıkta kaldıklarını ifade ederek, köylerine daha erken elektrik verilmesi için VEDAŞ arıza ekiplerine destek verdiklerini söyledi.
VEDAŞ yetkilileri ise, Hakkari il genelinde kar yağışının elektrik hatlarını vurduğunu belirterek, karanlıkta kalan onlarca köye yeniden elektrik verilmesi için destek veren köylülere teşekkür etti.

Karanlıkta kalan köylere yeniden elektrik verilmesi için geceli gündüzlü çalıştıklarını da belirten VEDAŞ yetkilileri, bir taraftan şehir merkezindeki elektrik sorununu çözmek, diğer taraftan da köy ve mezralara elektrik verilmesi için insan gücünün üzerinde bir çaba sarf ettiklerini söyledi. Hakkarihabertv.com

vedas-ekibi-ve-koyluler-1.jpg

vedas-ekibi-ve-koyluler-2.jpg

vedas-ekibi-ve-koyluler-3.jpg

vedas-ekibi-ve-koyluler-4.jpg

 

Bu haber toplam 14050 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim