• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Konya'daki saldırı Hakkari'de kınandı

Konya'daki saldırı Hakkari'de kınandı
Hakkari'de aralarında Hakkari Barosu, İHD, DİSK ve ÖHD ve TMMOB Hakkari temsilcilikleri ile Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşları, Konya'da yapılan ırkçı saldırıyı ortak açıklama ile kınadı.

Hakkari Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD), (ÖHD) ve Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası (TMMOB) Hakkari Temsilciliği ile Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konya Meram’da Dedeoğlu ailesinden 7 kişinin öldürüldüğü katliamı ortak bir açıklamayla kınadı.

Bulvar Caddesi Kaya Plaza önünde yapılmak istenen açıklama öncesi polis ile STK temsilcileri arasında kısa bir gerginlik yaşandı.

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu adına Avukat harika Günay Karataş tarafından okunan açıklamada Konya’da, Kürt aileye yönelik gerçekleştirilen; saldırının planlı ve kolektif olduğu iddia edildi ve saldırı kınandı.

12 Mayıs'ta ailenin, ağır bir şekilde saldırıya maruz bırakıldığını hatırlatan Karataş, saldırganların serbest bırakıldığına dikkat çekti.

'Herkes gördü, herkes şahit oldu! Biz Kürtler için Roboskiler hiçbir zaman bitmedi' diyen Karataş, “Türklük şuur ve bilinci, Anadolu ilim ve irfanı”na sahip olmasıyla övünen kişilerce katliamlar sürekli bir hale getirilmek istendi. Elbette ki, bu katliamların hiçbiri bir istisna veya münferit değildir.

Bizler Dersim’den, Zilan’dan, Çorum’dan, Gazi’den katliam meraklısı bu vahşi yüzleri gayet iyi tanıyoruz. Bütün halkımızın bilmesini isteriz ki, Konya’da 7 yoksul Kürt köylüsü katledildi.  Ve bunun temel nedeni de onların Kürt olmasıdır. Bu da yetmemiş olacak ki, her zaman olduğu gibi gerçekleri ters yüz etmek için pusuda bekleyen yandaş medya, bu vahşetin üstünü örtmeye çalışıyor.

Aynı yandaş medya, daha önce ırkçı saldırılara maruz kalan Kürtlerin durumuna ilişkin açıklama yapan baroları, manşetlerinden hedef göstermiş ve yeni ırkçı saldırıların önüne baroları atmak istemişti. Bu cenahların yaydığı haberlere hiç kimsenin itibar etmediğini elbette ki biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konya’da vuku bulan katliam, bizatihi Kürt halkının varlığına yapılmış ve son derece derin tarihsel geçmişi olan bir vakadır. Bu olayın üstünün örtülmesi, bir sonraki olası katliamlara davetiye çıkaracak ve saldırgan ırkçı güruhları yeni katliamlar konusunda heveslendirecektir. Hükümetin ve devlet kurumlarının bir an olsun unutmaması gereken husus budur.

Tekrar bu barbar saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, Kürt halkına ve katliama maruz kalmış ailenin geride kalan fertlerine baş sağlığı, metanet ve sabır diliyoruz."

Basından

kesk-006.jpg

Bu haber toplam 1510 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim