• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Koparan önemli projelerini açıkladı

Koparan önemli projelerini açıkladı
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkan adayı genç işadamı Aytekin Koparan, seçildiği takdirde hayata geçireceği projelerini açıkladı.

Yüksel lisansını tamamladıktan sonra yaklaşık 20 yıldır farklı söktüklerde müteahhitlik yapan evli ve 5 çocuk babası Aytekin Koparan, mayıs veya haziran aylarında yapılacak olan HATSO seçimlerinde aday olacağını söyledi. Halktan gelen yoğun talep ve istek nedeniyle aday olduğunu ifade eden Koparan, “Adaylık hiç aklında yoktu, insanlar iş hayatımdaki başarımı, birikimlerimi oda yönetiminde görmek istediler. Adaylık sürecim böylece başladı. Enerjimizle birikimimizle ve somut projelerimle aday oldum” dedi.

 “HAKKARİ İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN PROJELERİM VAR”
 Seçilmesi halinde mevcut sınır kapısı olan Yüksekova’nın Esendere beldesinin hak ettiği noktaya taşımak için öncelikle fiziki yapısını iyileştirerek, var olan ticaret hacmini maksimum seviyeye çıkarmak ve birinci sınıf sınır kapısı olarak konumlandırmayı amaçladığını ifade eden Koparan, Çukurca Üzümlü ve Şemdinli Derecik sınır kapılarının hem fiziki hem de ticari anlamda bölge halkının hizmetine açılarak hali hazırda istihdam oluşturmak ve kent ekonomisini kendine yeterli duruma getirerek çevre illerle olan ticari ilişkilerini üst düzeye taşıyacaklarını söyledi.

HATSO'YA YENİ ARAÇ MÜJDESİ

Seçilmesi halinde kendi imkanlarıyla HATSO’ya 1 ambulans ve 1  makam aracı alacağı sözünü de veren Koparan, “Üretim üstünlüğü elimizde bulunan meşhur Hakkari balı ve kilimini ülkemize ve dünya pazarlarına tanıtarak işsizliği azaltıp kent ekonomisine katkıda bulunacağız.

Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimizin her türlü mali ve finansal teşvik ve kredilerde en uygun şekilde faydalanmalarını sağlamak ve kapasitelerini geliştirmelerine doğrudan katkıda bulunacağım. Göreve geldiğim takdirde bugüne kadar odaya aidat borcu olan üyelerimizi bir defaya mahsus olarak borçlarını oluşacak yönetimimizin de oluruyla kapatacağım. Hemen sonra odamıza kendi imkânlarımızla 1 adet ambulans ve 1 adet makam aracı kazandıracağız” dedi.

“YÖREDE TEŞVİKLERİ DEVREYE SOKACAĞIZ”
  Yörede teşvikleri de devreye sokacaklarını ifade eden Koparan, “Yeni teşvik yasasına göre Hakkari kalkınmasında öncelikli yöreler sıralamasında yedinci sırada olup azami teşviklerin verildiği bir konumdadır. Bu anlamda üretimin teşvik edilip hammaddenin işlenerek son safhada piyasaya sürülüp tüketicinin hizmetine sunulmasına kadar olan süreçte vergiler ve sigorta teşviklerinin oluşturduğu avantajı kullanarak her türlü üretim tesisini ilimizde konumlanmasında azami gayret sarf edeceğimi kamuoyunu bilgisine sunuyorum” diye konuştu.

“ANKARA’DA HAKKARİ İRTİBAT BÜROSU AÇACAĞIM”
  Başta Hakkari Üniversitesi olmak üzere diğer bütün kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışma ve üretmeye hazır olduğunu söyleyen Koparan, “İşsizlik ortalamalarının ülke ortalamasının üzerinde olan Hakkari’de kişi başına düşen gayri safi milli hasılanın işsizliği azaltmak ve istihdam artırmak için kalifiye eleman açığını kapatmak için meslek edindirme kurslarına ağırlık vereceğiz. Üyelerimizin, esnafımızın ve saygı değer halkımızın Ankara’daki iş ve işletimlerine yardımcı olmak için bir irtibat bürosu açacağız. Hakkari dışında yaşayan hemşehrilerimizle dayanışma içersinde olacağız” dedi.

 “BARIŞ SÜRECİNİ SONUNA KADAR DESTEKLEYECEĞİZ”
 Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu barış sürecini kendisi ve yeni yönetimi ile birlikte sonuna kadar destekleyeceğini de ifade eden Koparan, “Barış sürecini destekleyeceğimizi burada belirtmek istiyorum. Bundan sonra da barış süreci için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğimizi belirtmek istiyorum. Sivil toplum kuruluşu olarak bizler ülkemizin sosyal ve kültürel barışına halkımızın hassasiyetlerini ve önceliklerini göz önünde bulundurarak katkı sunacağımızı ve bu doğrultuda pozisyon alacağımızı beyan ediyoruz. Temennimiz savaşın sonlandırılarak savaşa ayrılan bütçenin barışa harcanması ve kalkınmamıza vesile olmasıdır” ifadelerini kullandı.

 “HAKKARİ’NİN TANITIMINI YAPACAĞIZ”
  Hakkari’nin tanıtılması için çalışmalar başlatacaklarını söyleyen Koparan, “Özellikle Hakkari’nin kötü imajını silmek yatırımcıları Hakkari’ye getirebilmek için bu çalışmalar çok önemlidir. Bunun yanında eğitimde her yıl sonuncu olan Hakkari’de, eğitime katkı sunmak için odanın imkanlarını işadamlarımızın desteklerini harekete geçirerek öğrencilerimize geniş bir burs imkanını sağlayacağız.

Hakkari ilimizin gerek ülke içerisinde gerek yurtdışında kültürel ve turizm amaçlı tanımını sağlayacak her türlü etkinliğin öncüsü, planlayıcısı, amiral gemisi odamız olacağız. Halkımızın barış, kardeşlik, hak ve özgürlükleri dile getiren ve bunu takipçisi yine biz olacağız. Yörelerimizin sorunlarını tespiti ve çözüm önerileri için periyodik olarak ayda bir esnaflarımızla toplantılar düzenlenecek.

Çözüm önerilerini geliştireceğiz ve bunun yerel ve merkez hükümet nezdinde takipçisi olacağız. Esnafımızın ticari kapasitesini geliştirmek için yurt içinde ve yurt dışında çeşitli geziler ve toplantılar yaparak, buralardaki meslektaşlarıyla toplumsal ve ticari ilişkileri geliştirmek için her türlü etkiliği üyelerimizle beraber geliştirip araştıracağız. Bizim yönetim anlayışımız beraber karar alma, beraber planlama, beraber uygulama ve beraber denetim anlayışıyla her süreçte birlikteliği sağlamaktır” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ BABASI FAKİRİN DOSTU

Hakkarili genç işadamı Aytekin Koparan, birçok öğrenciye burs vermesi, eğitime katkıda bulunması ve dar gelirli ailelere yardımda bulunarak ve bunu basına yansıtmamakla bilinen bir kişiliğe sahip. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 24186 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 61
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim