• BIST 9524.59
  • Altın 2488.433
  • Dolar 32.5117
  • Euro 34.6556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Koru:Tayyip Erdoğan'ı hiç tanımamışım

Koru:Tayyip Erdoğan'ı hiç tanımamışım
Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen gazeteci-yazar Fehmi Koru, "Tayyip Erdoğan, 'Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı farklı davranmalı' pozisyonunu çok belli ettiği andan itibaren onu hiç tanımadığımı anladım" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen ve İngiltere'deki üniversite yıllarında Gül ile oda arkadaşlığı şapmış olanHabertürk yazarı Fehmi Koru, “ Tayyip Erdoğan , ‘Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı farklı davranmalı’ pozisyonunu çok belli ettiği andan itibaren onu hiç tanımadığımı anladım" dedi.

Nokta dergisinden Fatih Vural'ın sorularını yanıtlayan Fehmi Koru, Abdullah Gül’ün siyasete girmesi ihtimaline ilişkin olarak da “Her şeyden önce AK Parti ’yi değiştirir" dedi.

" Anayasa ’da yazılanları aşmak istiyor ama mümkün değil. Başbakan kim olursa olsun Gül-Erdoğan ilişkisinden farkı olmaz” açıklaması da sorulan Fehmi Koru, "Görüntü itibarıyla değil, fena halde yanıldım!" ifadesini kullandı.

Gül'ün tekrar siyasete dönüp dönmeyeceğine ilişkin ihtimallere de değinen Koru, "Gül’ün siyasete girmesi her şeyden önce AK Parti ’yi değiştirir" görüşünü dile getirdi.

"AK Parti, toplumun beklentilerine cevap vermek için kuruldu" diyen Koru, "Halk da bunu anladığı için büyük teveccüh gösterdi. Oyunu, 2011 Seçimleri’nde yüzde 50’ye kadar ulaştırdı. Eğer bu parti son seçimde yüzde 9 oy kaybetmişse, insanların beklentilerine cevap vermede bir sıkıntı yaşıyor demektir" diye konuştu.

Koru’ya yapılan röportajın konuyla ilgili bölümü şöyle:

Habertürk’e başladığınız sırada verdiğiniz bir röportajda, Cumhurbaşkanı adayı olan Erdoğan için “Neticede Anayasa’ya uyacağına dair yemin edecek.

Anayasa’da yazılanları aşmak istiyor ama mümkün değil. Başbakan kim olursa olsun Gül-Erdoğan ilişkisinden farkı olmaz” dediniz ve görüntü itibarıyla yanıldınız…

Görüntü itibarıyla değil, fena halde yanıldım! Tek yanılan bensem, hatamı kabul ederim; ama pek çok insan benim beklentim içerisindeydi. Tayyip Erdoğan, “Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı farklı davranmalı” pozisyonunu çok belli ettiği andan itibaren onu hiç tanımadığımı anladım.

Bunu biraz açar mısınız?

Normal şartlarda Tayyip Erdoğan değil, başka biri olsa, Anayasa’nın bir sınır belirleyici olduğunu düşünürdü. Ama Tayyip Bey’in böyle düşünmediğini anladık. Demek ki Tayyip Bey’i tanımamışım. Zaten çok yakından tanımadığımı da daha önce yazmıştım. Abdullah Gül kadar tanıdığım birisi değildi.

'BAŞKANLIK TARTIŞMALARI ABESLE İŞTİGAL'

Erdoğan’ın farklı davranmasına sebep olan, başkanlık sistemine iştiyakı mı?

Ben olaya şöyle bakıyorum: Cumhurbaşkanı, hangi yöntemle seçilirse seçilsin Anayasa’ya uymak, Anayasa’da var olan yetkilerini kullanmak,

Anayasa gereği ettiği yemine uymak zorunda. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı olarak daha fazla yetki istiyorsa bunu yeni bir Anayasa çalışması içinde gerçekleştirip yeni yetkiler aldıktan sonra öyle davranabilir.

“Ben yetkilerimi sonuna kadar kullanırım.” Tabii ki kullanabilirsin, ama Anayasa’nın verdiği yetkiler olmak şartıyla! Tayyip Erdoğan, halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı olmayı, var olan yetkilerin ötesine geçebilme nedeni olarak kabul etti ve öyle davranıyor. Radikal

 

Bu haber toplam 2656 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim