• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

KOSGEB 30 kursiyerine sertifika verdi

KOSGEB 30 kursiyerine sertifika verdi
Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından düzenlenen ve KOSGEB destekli 9 günlük girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan 30 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi.

Hakkari Ticaret Odası Toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine Hakkari Esnaf Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı, Hakkari Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Şemdinli Esnaf ve Şoförler Odası Birliği Başkanı Muharrem Tekin, HATSO Sekreteri Fikret Keskin, Derav Hazar Madencilik Sahibi Aydın Çiftçi, Gürka Kuyumculuk sahibi Mehmet Gür ile kursiyerler katıldı.

emin-beyter-1.jpg

Tören öncesi kısa bir açıklama yapan Hakkari Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan girişimcilik kursunu başarı ile bitiren kursiyerlerin katılım belgelerini vermek için burada toplandıklarını belirterek,  KOSGEB tarafından desteklenen girişimcilik kursunun birinci aşamasının sona erdiğini ifade ederek, kendi işini kuracak olan genç girişimcilerin başarılı olması için daha büyük gayretler göstermelerini beklediklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Hakkari Esnaf Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı ise Hakkari havzasının yıllarca üretimden düşürülen bir havza olduğunu belirterek, bu durumun değişmesi için genç girişimcilere büyük görevler düştüğünü kaydederek, “Hakkari  10 milyon küçük ve büyük baş hayvan yetiştirebilecek bir havzadır.

fikret-keskin-1.jpg

Hakkari aynı zamanda başta yer altı zenginlikleri ve diğer kaynaklar olmak üzere bir çok noktada bakirdir. Bunların hayata geçmesi, Hakkari’nin katma değerinin artması noktasında gençlerin rolünü oynaması gerekmektedir. Bunun için siz genç girişimcilere büyük işler düşmektedir” diye konuştu.

Sarı’nın açıklamasının ardından aralarında kadınların da bulunduğu 30 genç girişimciye katılım belgeleri verildi. KOSGEB destekli girişimcilik sertifikası alıp kendi işini kurmak isteyen girişimciler KOSGEB’den 30 bini hibe 70 bin TL’ye kadar kredi alabilecekler. Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 3786 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim