• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

KÖY ZENGİNİ AVUKATLAR

Hakan Taş

İl dışına yaptığım bir seyahatte yanımda tesadüfen oturan bir Hakkari’li hemşerimle sohbet ediyoruz; “Hakkari’nin tadı kalmadı, herkes göç ediyor. Bende gitmeyi düşünüyorum” diye başladım sohbete. “Ben öğrenci okutuyorum ve gitmeyi düşünmüyorum. Çocuklarımın Avukat olmalarını istiyorum”

“Aaa öylemi, çok güzel, inanın çok sevindim. Hak ve hukuk bilen insandan sadece fayda olur. Avukatlık çok klas bir meslek.” Bu saatten sonraki sohbet beni çok şaşırtıyor; “Çocuklarım Avukat olup köy tazminatlarıyla zengin olacaklar.”

Adam bunu deyince şaşkınlığımı gizleyemedim. Ve tartışmaya başlıyoruz. “Avukatların görevi dava üstlenmektir, hak ve hukuku sağlamaktır. Davada başarı elde edilirse kazancı da oluyor.” Derken lafımı sesini yükselterek kesiyor; “Hakkari’deki tüm Avukatlar köy tazminatlarında çok para kazandılar. Kentimizin en zenginleri Avukat olanlardır.”

Sohbetimiz seviye sınırlarını aştığında gazete okumakla noktayı koyuyorum. Bu kısa sohbet beni gece boyu hep düşündürdü. Köy tazminatlarıyla Hakkari Barosuna bağlı Avukatlar iyi bir gelir elde ettiler. En şık arabalara biniyorlar, lüks evlerde yaşıyorlar, hiç biri kirada değiller. Köy tazminatları adı altında trilyonlar dağıtıldı ve bu pastadan iyi bir dilim pay aldılar. 

Avukatların almış oldukları yüksek ücret Hakkari’de tartışma konusu bile oldu. Bu alış-verişte yasa dışı bir mevzu yok. Yüzdelik olarak kanuni haklarını aldılar. Ama yinede halk arasında “köy tazminatları zenginleri” yorumundan kaçamadılar.

Geçmişte Baro kurmak için yeterli rakama ulaşamayan Hakkari’li Avukatlar her geçen gün sayılarını çoğaltıyorlar. Köy tazminatları dolayısıyla bu mesleğe ilgi duyup Hukuk Fakültelerini tercih eden ve okumakta olan çok sayıda gençlerimiz mevcuttur.

      Vermek istediğim asıl mesaj şu;

Hakkari’de köy ve köylülük sona erdi. Tüm köy tazminatları da dağıtıldı ve bitti. Kazanç meslek olarak görülüp çocuklarımızı özellikle Avukat olmaları konusunda eğitiyorsak hata yapmış oluruz.  Kentimizin ve ülkemizin elbette Avukatlara çok ihtiyacı vardır. Ama artık köylünün tazminata ve Avukata ihtiyacı kalmamıştır. Bu arada köy tazminatlarında kazanç sağlamayan Avukatlarımız da var. 

       Köylü şehrin efendisi oldu.

       Şehirli gurbetin yolunu tuttu.

       Avukatlık en gözde meslek oldu.

  

               

 

 

Bu yazı toplam 3797 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim