• BIST 9558.16
  • Altın 2486.4
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Köylü kadınlar su nöbetinde

Köylü kadınlar su nöbetinde
Adana'nın Feke ilçesinde suyu olmayan mahallede kadınlar, evlerinden getirdikleri helkeler ile saatlerce çeşme başında sıra bekleyip su nöbeti tutuyorlar.

Adana’nın Feke ilçesinin Tapırlı Mahallesi'nde yaşanan su sıkıntısı kadınları canından bezdirdi. "Herkesin suyu var bizim suyumuz yok" diye isyan eden kadınlardan Medine Fidan, "Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız yardımcı olsunlar.

Buraya gelsinler ve görsünler. Ona göre hizmet etsinler. Üç beş ay yaylaya geliyoruz. Buranın çocuğuyuz. Bu su herkese gerek. Hiçbir belediye başkanı gelip sorunumuzu görmüyor" dedi.

Köylülerden Hakkı Karaoğlan da, sıkıntılarını mahalle muhtarı, ilçe ve büyükşehir belediye başkanına kadar ilettiklerini ancak halen bir sonuç alamadıklarını dile getirdi. Karaoğlan, "Köyümüzdeki su sorununu çözmelerini istiyoruz.

Su sorunumuz çok önemli. Yetkililer hayvanlar için içme suyu getiriyorlar fakat insanlar için getirmiyorlar. Burada ne içme ne de sulama suyumuz yok. Yetkililerden, belediye başkanlarından bu mahallemize gelip görmelerini, sorunlarımızı yerinde görmesini istiyoruz. Bulurlarsa kendilerine bir bardak su ikram ederiz" diye konuştu.

Hürü Taş adlı kadın ise, “Nerede bu başkanlar oy zamanı geliyorlar da oy istiyorlar da neden şimdi gelmiyorlar. Burada suyumuz yok. Hayvanlarımız bile içmeye su bulamıyor. Bir damla suyumuz yok. Hayvanlarımız susuzluktan ölüyor.

Nereye başvuracağız. Her yere su getiriyorlar buraya neden getirmiyorlar. Dağın başına su getiriyorlar ama buraya getirmiyorlar. Biz hayvan mıyız? Biz burada neyiz? Gelsin belediye başkanları milletvekilleri gelsinler ve su olmadığını görsünler. Gelip bir sorun arasınlar.

Son zamanlarda susuzluk nedeniyle çocuklarımız banyo yapamıyorlar ve hastalanıyorlar. Hayvanlarımız ve çocuklarımız hasta oluyorlar. Her yerde su var da bizim köyümüze mi su yok? Bizim köyümüzde su yok. Hayvanlarımız içerlerde aç ve susuz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Köylüler, evlerinde ne içecek, ne temizlenecek su olmadığını belirterek, artık bu soruna bir çözüm bulunmasını beklediklerini dile getirdiler.  (İHA)

Bu haber toplam 10624 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim