• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Kürt General Fazıl Cemil el Bervari

Kürt General Fazıl Cemil el Bervari
General Fazıl Cemil el Bervari, Kürdistan Özerk Yönetimi topraklarında bulunan Dahuk ile Irak sınırlarında yer alan el Bervari aşiretine mensup bir komutan.

Altın Taburu” komutanı “General Fazıl Cemil el Bervari oğlu ile birlikte cephede başarılara büyük imza atıyor. Hakkarihabertv.com’un daha önce gündeme getirdiği Fazıl Bervari diğer adı ile Irak Yekmali köyünde doğan Fazıl Kurdi teröristlerin korkulu rüyası haline geldi. Girdiği her savaşta başarılara imza atan Fazıl Bervari, dünya basınında ise büyük yer aldı.

Irak’ın Sünni şehri “El- Anbar” son bir aydır IŞİD adıyla bilinen Irak ve Şam İslam Devleti adlı terörist örgüt ile Irak Ordusu arasında çok ciddi çatışmaların yaşandığı bir savaş alanına dönmüş durumda.

IŞİD terör örgütü, ilk olarak El Anbar’a bağlı Ramadi ve Felluce’nin kontrolünü ele geçirdi. Bunun üzerine Irak Başbakanı ve Irak Silahlı Kuvvetler Komutanı Nuri el Maliki, 21 Aralık’ta Ordunun çeşitli birimlerine kontrolü kaybedilen iki şehrin geri alınması için emir verdi.

Orduda görev yapan ve tekfirci teröristlerle savaş için görevlendirilen komutanlardan birisi de “Altın Taburu” komutanı “General Fazıl Cemil el Bervari idi.”

General Fazıl Cemil el Bervari, Kürdistan Özerk Yönetimi topraklarında bulunan Dahuk ile Irak sınırlarında yer alan el Bervari aşiretine mensup bir komutan.

Şu anda general olarak orduda görev yapan Fazıl el Bervari, 2003 yılında terörle mücadele kapsamı çerçevesinde “Altın Taburu” adlı özel kuvvetler birimini kuranlardan.

Altın Taburu, 2004 yılında Felluce’de düzenlenen operasyonlara katıldı ve başarılarının ardından, aynı yıl teröristlerce ele geçirilen Samarra şehri ve iki Ehlibeyt imamının yattığı mutahhar İmameyn-i Askereyn (aleyhima’s selam) türbesinin kurtarılması operasyonlarına katıldı.

2007 yılında Altın Ordusu başkomutanı olan General Fazıl Cemil el Bervari, 2007 ve 2008 yıllarında Diyale, Musul, Basra ve Necef şehirlerinin teröristlerden temizleme operasyon komutanlık görevini üstlendi.

Şu anda tekfirci terör örgütü Irak – Şam İslam Devleti IŞİD’e karşı Irak Ordusu ve Altın Taburunun ortaklaşa düzenlediği operasyonların komutanlığını yürüten General Fazıl el Bervari, yaptığı açıklamada, el Bufrac, el Humeyriyye, el Sufiyye bölgeleri, el Dibad, el Muleb, el Taş, el Zenkure mahalleleri ve İ’tisab meydanı ile 20. ve 60. caddeleri tamamen teröristlerden temizlendiğini ve terörist grupların şu anda tam anlamıyla panik içinde kaçıştığını söyledi.

El Anbar’a düzenlenecek son bir operasyonla IŞİD dosyasının kapanacağını belirten General Fazıl el Bervari, şunları söyledi: el Anbar kentine düzenlenen operasyonlar yapılan planlar çerçevesinde sürdürülmekte ve belirlenen amaçlar doğrultusunda savaş seyrini sürdürmektedir.

Irak Özel Kuvvetler birliği Altın Ordusu komutanı general el Bervari, yaptığı resmi açıklamada yeni füzelerle operasyonlara başlanacağını ve Irak ve Şam İslam Devleti IŞİD güçlerini yok ederek, Irak milletinin akan kanlarının bir damlası için bile hiçbir şekilde kimseyle müzakere yapmayı kabul etmeyeceğini söyledi. 

Altın Ordu komutanı, dün de El Anbar’a bağlı el Bubali bölgesindeki özel kuvvetlerin başarılarını gözler önüne seren yeni fotoğraflar yayınladı. Yayınlanan fotoğrafların bölgenin terörist unsurlardan temizlendikten sonra çekildiğini belirten General el Bervari, fotoğrafları, bizim için korkak diyenlerin gerçekleri görmeleri için yayınladık, ifadelerini kullandı.

General Bervari, yaptığı açıklamada teröristlerce kaçırılarak idam edilen 4 Özel Kuvvet mensubu şehitlerin pak naaşlarının da operasyon sonrasında teröristlerden geri alınacağını söyledi.

Özel Kuvvetler Komutanı General Bervari, teröristlerce kaçırılarak idam edilen Altın Orduya bağlı 4 Özel Kuvvet mensubu şehidin intikamını IŞİD’a bağlı 4 bin teröristi öldürerek alacakları vaadinde bulundu.

Başkomutan Fazıl el Bervari, Irak ve Şam İslam Devleti IŞİD’ın kullandığı silahların İsrail yapımı olduğunu da açıkladı.

General el Bervari, 2006 yılından bu yana teröristlerden ele geçirilen askeri teçhizat ve silahların son derece gelişmiş İsrail yapımı silahlar olduğunun altını çizdi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Altın Ordusu komutanı General Fazıl el Bervari, Suudi Arabistan’ı tehdit ederek şunları söylemişti: “Suudi Arabistan eğer Irak’a saldırmayı düşünürse bir gün içerisinde Irak Ordusu, öğlen namazını Cennetü’l Baki’de kılacaktır.”

Fazıl Bervari, kendi Facebook hesabından yazdığı tehdit içerikli yazısında şu açıklamalarda bulunmuştu: Suudiler, Kerbela'daki mukeddesatımıza saldıracak olur veya hatta bir karış toprağımızı işgal etmeyi akıllarından geçirmeye kalkarlarsa, Allah’a yemin ediyorum ki Ordu, öğlen namazını Cennetü'l Bakide kılacaktır.

Suudi Arabistan, uzun bir süreden sonra IŞİD gibi kendisine bağlı teröristlerin Suriye’de artık tükenmenin eşiğine geldiğini fark ederek kendisine bağlı teröristleri başka bir yere kaydırarak onlara yapay bir nefes aldırmaya çalışıyor. İşte onlara göre en uygun yer Irak.

Ancak IŞİD gibi azılı katiller sürüsünü Irak’a yönlendirme girişimi, Riyad vahhabi yönetiminin teröristlere verdiği yapay bir solunum görevi görecektir. Açıktır ki bu yapay solunum teröristlere kısa bir süre kazandırabilir, ancak bu grupların siyasi ve askeri ölümleri çok yakındır.

Aşağıda Irak Özel Kuvvetleri olan Altın Ordusu ve Generel Fazıl Cemil el Bervari’ye ait fotoğraflar yer almaktadır:

ABNA.İR

 

Bu haber toplam 7437 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Japonya’daki Müslümanlar Ramazan Bayramı namazı10 Nisan 2024 Çarşamba 23:18
  • israil'de halk sokaklara döküldü07 Nisan 2024 Pazar 01:47
  • Gazze’de can kaybı 33 bin 137’ye yükseldi06 Nisan 2024 Cumartesi 16:59
  • 120 bin Müslüman Mescid-i Aksa'da saf tuttu06 Nisan 2024 Cumartesi 16:56
  • İsrail, İran savaşın eşliğinde04 Nisan 2024 Perşembe 23:26
  • 6 büyüklüğünde deprem04 Nisan 2024 Perşembe 14:44
  • Tayvan'da 7.2 büyüklüğünde deprem!03 Nisan 2024 Çarşamba 12:24
  • İsrail, İran Büyükelçiliğini hedef aldı!02 Nisan 2024 Salı 11:07
  • Çocuk yapana 75 bin dolar!01 Nisan 2024 Pazartesi 21:21
  • ABD’den İsrail’e askeri mühimmat ve savaş uçağı yardımı30 Mart 2024 Cumartesi 13:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim