• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Kürt siyasetçi Ertaş serbest bırakıldı

Kürt siyasetçi Ertaş serbest bırakıldı
Gözaltına alınan Demokratik Toplum Partisi ( DTP) Van eski İl Başkanı olan Selim Ertaş serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, daha önce hakkında kesinleşmiş dosyalardan dolayı yurt dışına çıkan evli ve 3 çocuk babası Selim Ertaş, yeniden yargılanma talebi üzerine önceki gün akşam saatlerinde Kuzey Irak’tan Habur Sınır Kapısından Türkiye’ye giriş yaptı. Hakkari'de savcılığa ifade verdikten sonra tutuklu yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Van’da kaldığı bir otele sabah saatlerinde baskın düzenleyen terörle mücadele ekipleri Ertaş'ı yeniden gözaltına alarak emniyete götürdü. Burada bir süre bekletilip ifadeleri alınan Ertaş yeniden serbest bırakıldı.

Bir süre önce DTP tarafından Hakkari’de belediye Başkan Adayı olan Selim Ertaş’ın adaylığının yüksek seçim kurulu tarafından ret edilmişti. Van ilinde HDP milletvekili aday adayı olan Ertaş’ın gözaltına alınması tepkilere neden oldu.

Mazlum-Der Hakkari Şubesi Başkanı Cengiz Şen, Hakkında açılan onca davadan suçsuz bulunarak beraat eden ve  yıllarca hapis ve sürgünde yaşamak zorunda bırakılan Selim Ertaş’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Şen,”Devletin bir elden suçsuz görerek serbest bıraktığı diğer taraftan henüz 24 saat özgür kalmasına müsaade etmeyen polisler Van da tekrar kendisini gözaltına almış ve saatlerce mağdur etmiştir. Biz bu gözaltının bir gözdağı ve sindirme girişimi olduğunu Van halkı tarafından çok sevilen ve sayılan Selim Ertaş'ın şahsında hepimize yapıldığını görüyor.

Bu üzücü hadiseyi zamanlaması açısından manidar buluyoruz. Her ne kadar yanlışlık düzeltilmiş ve serbest bırakılmış olsa dahi bu olayı kınıyoruz. Devletin ve polis zihniyetinin bu denli zalimleştiği günümüzde haksızlık zulüm ve baskı ile hiçbir sistemin baki kalamayacağına olan inancımızı koruyor. Van halkının Selim Ertaş gibi değerli şahsiyetlere sahip çıkmasını temenni ediyorum” dedi. Hakkarihabertv.com/ özel

Bu haber toplam 4505 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim