• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Kurtaran: Hakkari insanı misafirperverdir

Kurtaran: Hakkari insanı misafirperverdir
Hakkari’ye yeni atanan öğretmenler, uyum eğitimi seminerinde bir araya geldi.

 Milli Eğitim Bakanlığının 18.09.2015 tarihli yazıları gereğince ilk defa atanan öğretmenlere; alışık olmadıkları coğrafi, kültürel ve sosyoekonomik şartların olumsuz etkilerinin azaltılarak, mesleğe mutlu bir şekilde başlamaları,

mesleki algı ve motivasyonlarının arttırılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Tekin ve şube müdürleri Mustafa Kızılkaya, Abdulmecit Yılmaz ve Erol Hanlıgil'in katılımlarıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde uyum eğitimi semineri verildi.

Burada konuşan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, eğitim camiasına yeni katılan çiçeği  burnunda öğretmenleri Hakkari’de görmekten son derece mutlu olduklarını ifade ederek, yeni eğitim öğretim yılının her açıdan hayırlı olması temennisinde bulundu.

Topluma hizmet veren her mesleğin kutsal olduğunu ancak tüm bu meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenliğin, ayrı bir kutsallık taşındığını, hele Hakkâri gibi bir coğrafyada bu görevi yerine getirmenin daha da büyük önem arz ettiğini söyleyen Kurtaran, Hakkâri’nin son derece genç bir nüfusa sahip olduğunu, nüfusun üçte birinin eğitim öğretimin  içinde yer aldığını bundan dolayı öğretmenlere çok büyük iş düştüğünü belirtti.

"HAKKARİ İNSANI MİSAFİRPERVERDİR"
Hakkâri insanın oldukça misafirperver ve cana yakın olduğunu, yeni atanan öğretmenlerin velilerin de desteğini alarak Hakkâri eğitiminin başarı çıtasını bir basamak yukarı çıkaracaklarına inandıklarını anlatan Kurtaran, Hakkari genelinde Bakanlığın ve valiliğiin katkılarıyla yeni okullar, pansiyonlar ile öğretmenler için yeni lojmanlar yapıldığını ve yapımına devam edildiğini söyledi.

 Yeni okulların bitmesiyle birlikte birleştirilmiş sınıf sayısının azalacağını, sınıf başına düşen öğrenci sayısının da azalacağını ve bunun eğitim öğretime  olumlu  yansıyacağını belirten Kurtaran,”İlimizde yapımı devam eden öğretmen evi bulunuyor. Binanın bitmesiyle Hakkâri’nin  modern bir tesis kazanılacak. Bu tesisin  bölgedeki en nadide öğretmen evlerinden biri olacaktır” dedi.

Seminer İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kızılkaya ise Hakkâri  ilini ve eğitim kurumlarını tanıtıcı slayt gösterisi ile devam etti. Uyum eğitimi semineri slayt ve video gösterisinden sonra katılımcı öğretmenlere Atatürk Kültür Merkezinde  kokteyl verilmesi  ile sona erdi. Hakkarihabertv.com

ogretmen-m-003.jpg

Bu haber toplam 6265 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim