• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kurt'un olayında şok gelişme

Kurt'un olayında şok gelişme
Okmeydanı'ndaki olaylarda Uğur Kurt'un cemevi avlusunda vurulma anını, görgü tanıkları şok ifadelerle paylaştı.

Bir ce­na­ze­ye ka­tıl­mak için Ok­mey­da­nı Ce­me­vi'ne gi­den Uğur Kurt'un öl­dü­rül­me­siy­le il­gi­li ma­hal­le sa­ki­ni ta­nık­lar çok çar­pı­cı bil­gi­le­r an­lat­tı. Bugün gazetesinin haberine göre, Ce­me­vi­nin bu­lun­du­ğu ma­hal­le­de otur­du­ğu­nu söy­le­yen Yu­suf Gü­len, ce­me­vi­ne ateş eden po­lis­le ara­sın­da 20 met­re ol­du­ğu­nu söy­le­di.

Çok sa­yı­da ki­şi­nin ya­şa­nan üzün­tü­lü ola­yı gör­dü­ğünü ama ad­li kay­nak­la­rın gör­gü ta­nık­la­rı­nın ifa­de­le­ri­ne baş­vur­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Gü­len, "Ce­me­vi­nin ol­du­ğu nok­ta­da hiç­bir gös­te­ri ve olay ol­ma­ma­sı­na rağ­men po­lis, si­la­hı­nı ora­ya doğ­rul­ta­rak dört el ateş et­ti" de­di.

"DİREKT CEMEVİNE YÖNELTTİ"

Teks­til atöl­ye­si sa­hi­bi Ha­san T. isim­li bir di­ğer es­naf da Uğur Kurt'un vu­rul­ma anı­nı şu ifa­de­ler­le an­lat­tı: "Si­la­hı­nı ateş­le­yen po­lis­le aram­da 5 met­re me­sa­fe var­dı. Si­la­hı­nı di­rekt ce­me­vi­ne doğ­rul­ta­rak ateş et­ti. Ce­me­vi­nin ol­du­ğu yer­de hiç­bir gös­te­ri­ci ve olay yok­tu."ÇO­K ­SA­YI­DA­ GÖR­GÜ­ TA­NI­ĞI51 yıl­dır ce­me­vi­nin bu­lun­du­ğu ma­hal­le­de otu­ran Yu­suf Gü­len, çok sa­yı­da gör­gü ta­nı­ğı ol­ma­sı­na rağ­men sav­cı­lı­ğın kim­se­yi din­le­me­me­sin­den şi­ka­yet et­ti. Po­li­sin he­def gös­te­re­rek ateş et­me­si so­nu­cu Uğur Kurt'un ha­ya­tı­nı kay­bet­ti­ği­ni söy­le­yen Gü­len, ateş eden po­li­si çev­re­de bu­lu­nan bir­çok va­tan­da­şın gör­dü­ğü­nü an­lat­tı.

"O TA­RAF­TA GÖS­TE­Rİ­Cİ YOK­TU"

Po­li­sin ha­va­ya ateş et­ti­ği yö­nün­de­ki id­di­ala­rın ger­çe­ği yan­sıt­ma­dı­ğı­nı söy­le­yen Yu­suf Gü­len, si­la­hı­nı kul­la­nan po­lis­le ara­sın­da 20 met­re me­sa­fe ol­du­ğu­nu söy­le­di. Gü­len olay anı­nı şöy­le an­lat­tı: "Po­li­sin ateş aç­tı­ğı nok­ta­ya 20 met­re uzak­lık­tay­dım. So­kak­tan ses­ler gel­me­ye baş­la­yın­ca dı­şa­rı çık­tım. Po­lis, ce­me­vi­nin bu­lun­du­ğu cad­de­ye ara so­kak­tan zır­hlı araç­lar­la çık­mak üze­rey­ken kar­şı so­kak­tan 6-7 ki­şi­lik bir gös­te­ri­ci grup mo­lo­tof at­tı.Mo­lo­tof zırh­lı ara­cın üze­ri­ne dü­şün­ce ara­cın sol ön ta­ra­fı yan­ma­ya baş­la­dı. Ce­me­vi ta­ra­fın­da hiç­bir olay ve gös­te­ri­ci yok­tu."

"ARAMIZDA 5 METRE VARDI"

Zırhlı araçtan inerek ateş açan polis memuru ile arasında 5 metre mesafe olduğunu söyleyen tekstil atölyesi sahibi Hasan T. göstericilerin olmadığı tarafa doğru ateş edildiğini ifade etti.Yaşanan hazin olayın bir diğer görgü tanıklarından Hasan T. olayı şöyle anlattı: "Olayın yaşandığı alan gösterilerin olmadığı bir yer. Polis araçtan inerek direk cemevinin bulunduğu noktaya tam karşımda ateş etti. Polisin ateş ettiği yerle benim tekstil atölyem arasında 5 metre mesafe vardı.Yaşananları çok sayıda kişi gördü ama savcı ya da adli makamlar hiçbirimizin ifadelerine bile başvurmadı.""KARELİ

GÖMLEKLİ POLİS ATEŞ ETTİ"

Yusuf Gülen, zırhlı araçtan inen ve üzerinde kareli gömlek bulunan polisin direkt cemevine doğru ateş ettiğini savundu. Gülen yaşananları şöyle anlattı: "Sol kapıdan çıkan bir polis yanan araçla ilgilenirken aracın sağ tarafındaki kapısından başka bir polis çıktı. Bu kareli gömlekli polis direkt dört el cemevine doğru ateş etti. Sonra silahı kaldırarak havaya ateş etti.

"Y"ARDIM EDERKEN GAZ BOMBASI ATTILAR"

Uğur Kurt'un vurulmasının ardından yardım etmek için cemevinin bahçesine koştuğunu anlatan Gülen, polisin bu sefer de cemevine doğru gaz attığını belirtti. Gülen, şöyle konuştu:"O anda ben de koşarak vurulan Uğur Kurt'a yardım etmek için cemevine indim.Tam cemevinin bahçesindeyken bu sefer de biber gazı attılar. O esnada cemevinden bir vatandaş koşarak ateş eden polislerin yanına giderek 'Adamı öldürdünüz ne yapıyorsunuz' diye bağırdı.Vatandaşlar da polislerin bulunduğu yöne doğru adamı öldürdünüz diye bağırarak gidince, zırhlı araçlar oradan uzaklaşıp gittiler."

"20 KİŞİ GÖRDÜ, DİNLEMEDİLER"Başından vurularak öldürülen Uğur Kurt'la 7 yıl aynı atölyede çalıştığını söyleyen Gülen, görgü tanıklarının savcılar tarafından dinlenmediğini söyledi: "51 yıldır burada oturuyorum. Öldürülen Uğur Kurt müdürlük yaptığım tekstil atölyesinde 7 yıl benimle birlikte çalıştı.Yaşanan olayı 20'ye yakın vatandaş gördü ama ne savcı ne de polis bu kadar görgü tanığından birini bile dinleme zahmetinde bulunmadı. Hiçbirimizin ifadesine başvurmadılar. Bu da ayrı bir komedi. Savcı neden görgü tanıklarını dinlemediğini anlamıyoruz.

"38 KİŞİ GÖZALTINDA

Okmeydanı'ndaki olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiği yasa dışı gösterilere katıldığı ve DHKP-C terör örgütünün Okmeydanı semt yapılanmasında faaliyet gösterdiği belirlenen kişilere yönelik Sabahsaatlerinde operasyon düzenlendi. 1500 Çevik Kuvvet polisinin görev yaptığı operasyonda, 5'i çocuk 38 kişiyi gözaltına aldı. Helikopter destekli operasyonunda baskın yapılan adreslerde 2'si kurusıkı 3 tabanca, av tüfeği, 46 molotofkokteyli, 500 gram türü belli olmayan patlayıcı madde ile dijital dokümanlar ele geçirildi. Bugün)

Bu haber toplam 3211 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim