• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Kurum lojmanı zehir saçıyor!

Kurum lojmanı zehir saçıyor!
Hakkari’de hava kirliliğinin her geçen gün artmasına rağmen ilgili kurumun buna seyirci kalması tepkilere neden oldu.

Kent merkezinde yaşanan hava kirliliğinin sürekli gündeme gelmesine rağmen ilgili kurumun hiçbir önlem almadığı gibi hiçbir açıklamanın yapılmaması birçok tepkiyi beraberinde getirdi.

Bir süre önce Hakkari Belediye Başkanlığı hava kirliliğinin önüne geçmek için bina sahiplerini belediye ilan servisinde yaptığı anonslarla uyararak, uymayanlar hakkında ise yasal işlem başlatacağı uyarısında bulunmuştu.

Şehrin en işlek caddelerinden biri olan Atlılar  Caddesi üzerinde bulunan bir kuruma ait olduğu iddia edilen lojmanlarda çıkan zehirli duman çarşı merkezini yaşanmaz hale getirdi.

Konunun defalarca basında yer almasına rağmen konunun muhatabı olan kurumun hiçbir önlem almaması dikkatlerden kaçmadı.

Atlılar caddesinde işyerleri bulunan esnaflar iş yapamaz hale geldiklerini ifade ederken, çevredeki bina sakinleri ise pencerelerini bile açamaz hale geldiklerini söylediler.

Konuya tepki gösteren cadde sakinleri evlerinin balkonlarında çektikleri fotoğrafları basın mensupları ile paylaşarak  tepkilerini dile getirdiler.

Çevrede evleri bulunna vatandaşlar ise,"Çarşı merkezinde bir kuruma ait lojmanlar bulunuyor. Bu lojmanın bacasında yetkililerin gözü önünde zehir saçıyor.

Ancak uyarı yapan yok. Bizler evlerimizden dışarı çıkamadığımız gibi pencerelerimizi bile açamaz hale geldik. Hakkari’de Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü diye bir kurum var mı acaba varsa neden görevini yapmıyor” şeklinde tepki gösterdiler.

Bilinmelidir ki Hava kirliliği; canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyen veya maddi zararlar meydana getiren havadaki yabancı maddelerin, normalin üzerindeki miktar ve yoğunluğa ulaşmasıdır. 

Bir başka deyişle hava kirliliği; havada katı, sıvı ve gaz şeklindeki yabancı maddelerin insan sağlığına, canlı hayatına ve ekolojik dengeye zarar verecek miktar, yoğunluk ve sürede atmosferde bulunmasıdır.

İnsanların çeşitli faaliyetleri sonucu meydana gelen üretim ve tüketim aktiviteleri sırasında ortaya çıkan atıklarla hava tabakası kirlenerek, yeryüzündeki canlı hayatı olumsuz yönde etkilenmektedir.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Hakkari’de varsa yaptıkları çalışmalar hakkında lütfen bir açıklama yapsın...Hakkarihabertv.com

BU FOTOĞRAFLARI İLGİLİ KURUMUN TAKDİRLERİNİ BIRAKIYORUZ

hava-kirliligi-mmmm.jpg

 

Bu haber toplam 4590 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim