• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Kurumlar arası futbol turnuvası başladı

Kurumlar arası futbol turnuvası başladı
Hakkari Haber TV öncülüğünde başlatılan Lokman Koyun Kurumlar Arası Halı Saha Futbol Turnuvası açılış töreniyle başladı.

Hakkari Haber TV öncülüğünde her yıl düzenlenen futbol turnuvası bu yılda Lokman Koyun anısına düzenlendi. 7 ayrı grup halinde 28 kurum takımının katıldığı turnuvada ilk kez resmi hakem uygulaması yapıldı. Arena Halı Saha Tesisleri’nde yapılan açılışa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Sağlık Müdürü Harun Aşan, Türkiye Futbol Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Adnan Aykut, İmamlar Derneği Başkanı Yasin Aşkan, Hakkari Haber TV Spor Yazarı Murat Taş ile çok sayıda sporsever katıldı.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Turnuvanın açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, “ugün 28 takımın katılımıyla halı saha futbol turnuvasının startını Sağlık Müdürlüğü ile İl Müftülüğümüz arasında oynanan müsabaka ile vermiş bulunmaktayız.

Bu turnuvanın rahmetli Lokman Koyun anısına yapılmış olması beni daha da duygulandırdı. Çünkü rahmetli Lokman benim hem çocukluk arkadaşım hem de komşumdu. O'nu sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Bu tür etkinliklerin amacı tanışmak ve kaynaşmaktır. Turnuvada birlik ve beraberliğin pekişeceğine inanıyorum. Turnuva sonunda dostluk kazanacaktır, Hakkari kazanacaktır.

Bu turnuvada dikkat çekilen başka noktalar ise madde bağımlılığı ve obezite ile mücadeledir. Madde bağımlılığı için yaşam kalitenizi yükseltin bağımlı olmayın. Maddeyi kabul etmek kolay ama bırakmak zor. Obezite ile en büyük mücadele ise spordur. Yürüyüşler, fiziksel aktiviteler, sağlıklı beslenme, hareket etmek, yani harekete geçmek bu hastalığın en büyük düşmanıdır. Bu organizasyonu düzenleyen Murat Taş kardeşimizi kutluyorum, turnuvaya katılan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Hakkari İl Sağlık Müdürü Harun Aşan ise, turnuvaların dostluğun ve kardeşliğin pekişmesine vesile olan önemli organizasyonlar olduğunu söyledi. Aşan, “Bu turnuvayı düzenleyen başta Murat Taş kardeşimiz olmak üzere herkese teşekkür ederim. Bu turnuvanın eski personelimiz rahmetli Lokman Koyun’un adıyla düzenlenmiş olması bizleri hem duygulandırmış hem de sevindirmiştir.

Bu turnuva münasebetiyle bizde kurum olarak hem görsel hem de yazılı medyada yer alacak olması nedeniyle uyuşturucuyla mücadele hem de obeziteyle mücadele amacıyla halkımız arasında duyarlılık oluşturmak amacıyla bunu fırsata çevirmeyi düşündük. Bu nedenle bu anlamdaki pankartlarımızla turnuvaya başlamış olduk. Tüm halkımız uyuşturucu ve obezite ile mücadele etmeye davet ediyor. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Toplumu ve kamuoyunun dikkatini çeken bu tür sosyal aktiviteler düzenleyen Hakkari Haber TV’ye teşekkür eden İmamlar Derneği Başkanı Yasin Aşkan da, “İçeriği her ne kadar obezite ve madde bağımlılığı ile mücadele olsa dahi adına turnuva düzenlenen ve Hakkari’de ender yetişen değerli şahsiyetlerden biri olan Lokman Koyun kardeşimizi rahmetle anıyoruz.

Lokman Koyun’un mekanı cennet olsun. Bilindiği gibi İslam dininin yasakladığı ve büyük günahlar arasında zikrettiği alkol ve uyuşturucu toplumun her zaman kanayan yarası olmuştur. Günümüzde içki ve uyuşturucu alışkanlığının ne derece toplumda yaralar açtığı her gün meydana gelen intihar ve cinayetlerden anlaşılmaktadır.

Ayrıca uyuşturucu ve alkol yaşının günden güne düşmesi gelecek nesiller için büyük bir tehlike arz etmektedir. Bu nedenle toplumun dikkatini çekmesi, anne ve babaların çocuklarına sahip çıkması anlamında bu çalışmalardan dolayı tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış maçı Halk Sağlığı ve İmamlar Derneği arasında oynandı. Oldukça çekişmeli ve güzel havada geçen maça sporseverler yoğun ilgi gösterdi.  Maç, Halk Sağlığı’nın 8-2 üstünlüğü ile sana erdi. Maç sonrasında kurum takımları birbirlerine sarılarak centilmenlik örneği sergilediler.Feyzullah Taş (İHA)

 

Bu haber toplam 5114 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim