• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Kuyumcular, “birlik” için Hakkari’de toplandı!

Kuyumcular, “birlik” için Hakkari’de toplandı!
Türkiye’deki kuyumcu oda ve dernek başkanları, geleneksel hale getirdiği şehir buluşmaları kapsamında İstanbul, Diyarbakır, Antalya, Trabzon ve Van ilinin ardından geldikleri Hakkari’de davul zurna ile karşılandılar.

Hakkari Kuyumcular Derneği ev sahipliğinde Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde  gelen 100’e aşkın kuyumcu oda ve dernek başkanı Hakkari valiliği önünde davul zurna ile karşılandılar.

Van ziyaretinin ardından iki otobüs ile Hakkari’ye gelen kuyumcu oda ve dernek başkanları Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, HATSO Başkanı Servet Taş ve Hakkarili kuyumcular ve işadamları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Heyet Valilik önüne geldiklerinde ise Türkiye halk oyunları birincisi Hakkâri Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi tarafından karşılandı.

Heyet bir taraftan ekibe alkış tuttu diğer taraftan ise cep telefonları ile görüntü almaya çalıştılar. Burada konuşan Hakkarili işadamı İstanbul Borsagold Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Baş, kuyumcular toplantısını Hakkari’ye getirdiklerini söyledi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Baş, ”Gelenlerin içinde Türkiye’nin oda ve dernek başkanları hepsi buradalar. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Sayın Norayr İşler Ermeni asıllı olmasına rağmen Hakkari sevdalısı olduğu için kendisinin de çok desteğini gördük. Kendisini huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.

 Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise, İstanbul Borsagold Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Baş ve öncü olan Hakkari HATSO başkanlığına teşekkür ettiğini söyledi.

Vali Toprak,”Türkiye’deki bir ilki gerçekleştiren bu birliği Hakkari’de bulunmasın ön ayak olanlara bu aktivitelerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Türkiye’nin de gördüğün gibi Hakkari günden güne kabuğunu kırıyor. Ardı ardında spor, turizmde, inşallah ekonomide açılımlar gerçekleştiriyor.

Bizimde idareci olarak burada tek hedefimiz var. Hakkari’de daha mutlu ve huzurlu ve ekonomik alanda iyiye gidiyor. Bu da bizi sevindiriyor. Hakkari’nin gelişmesi için elimizde geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler ise İHA ekibine yaptığı açıklamada, "Yola çıkışlarındaki sebeplerinden bir tanesinin bir birlik çalışmamız var bir taslak hazırladık.

Bu taslağı da sayın Bakanımız Bülent Tüfekci’nin önüne koyduk şimdi bekliyoruz, inşallah sonuçları hayırlı olacaktır.

Sektör olarak 45 bin firmamız ve yaklaşık 250 bin çalışanımız var. Dünyada ilk üçe giren sektörler arasındayız. İstihdam ve imalat açısından çok kuvvetli bir sektörüz.

Rekabet edecek gücümüzde çok fazla bunu daha ileriye götürmek açısından 2023 hedeflerimiz var ve birlik kurma aşamasına geldik.

Bu birlik hem bizi hemde istihdam açısından da hem ihracat açısından çok illeri  bizi çok daha ileriye götüreceği bir birlik kurduk ve ilk Diyarbakır’da, Antalya, Trabzon ve birçok ilde bunun toplantılarını yaptık ve taslağı hazırladık.

 Hakkari’ye gelmemizin amacı ise Türkiye’nin her köşesinin ne kadar değerli olduğunu ve ne kadar yaşanabilir olduğunu ve her köşesinin Türkiye olduğunu anlatmaktır asıl amacımız.

Bizde Hakkari’de bir taşta iki kuş vurmaya çalıştık. Hakkari’de çok mutluyuz ve kendimizi rahat his ediyoruz. Hakkari çok güzel inşallah bundan sonra da daha da iyi tanıyacağız” dedi.

Türkiye’deki kuyumcu oda ve dernek başkanları heyeti daha sonrada çarşı merkezini gezerek belediye binası önüne geçti.

Heyet burada  Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Maaz Özdemir ve Belediye Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Fakiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezinin Ervane ve halkoyunları ekibi tarafından (Elo Dino) türküsü ve halk oyunları gösterisi ile karşılandı.

  Daha sonrada heyete Belediye Başkan Yardımcısı Maaz Özdemir tarafından çiçek takdim edildi.
  Heyet daha sonra toplantılarını gerçekleştirmek amacıyla HATSO toplantı salonuna geçti. Feyzullah Taş/İHA

istanbul-kuyumcular-heyeti-3.jpgistanbul-kuyumcular-heyeti-1.jpgistanbul-kuyumcular-heyeti-m.jpgistanbul-kuyumcular-heyeti-2.jpg

istanbul-kuyumcular-heyeti-4.jpg

 

Bu haber toplam 5380 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim