• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Leyla Güven Hakkari’de

Leyla Güven Hakkari’de
Hakkari Milletvekili seçilen Leyla Güven seçmenleriyle buluşmak üzere Hakkari’ye geldi. Yüzlerce kişinin karşıladığı Milletvekili Güven HDP il binasında açıklamalarda bulundu.
 
24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerinde ceza evindeyken Halkların Demokratik Partisi HDP) Hakkari Milletvekili seçilen Leyla Güven ve beraberindeki HDP Muş Milletvekili Mansur Işık, Çiftlik mevkiinde Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari Belediye Eş Başkanları Cihan Karaman ve Hümeyra Armut ile Yüksekova Belediye Eş Başkanı Remziye Yaşar’ın da bulunduğu partililer tarafından karşılandı. 
 
Konvoy halinde kent merkezine geçen, Güven  ve beraberindekiler AHS binası önünden yürüyüş ve sloganlar eşliğinde HDP il binasına geçti. 
 
Burada toplanan vatandaşlara seslenen HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede Leyla Güven  ve beraberindeki parti yöneticilerini karşılamaya gelenlere teşekkür etti.
 
Daha sonra söz alan Hakkari Milletvekili Leyla Güven ise, Hakkari’nin gerçekten kadim bir şehir olduğunu ifade ederek, cezaevinde olmasına rağmen Hakkari halkının kendisini milletvekili seçtiğini söyledi. 
 
Güven,” Bugün Hakkari’ye geldik. Hakkari gerçekten kadim bir şehir olduğunu birkez daha gösterdi. Hakkari 40 yıldır mücadelesine onuruna sahip çıkan bir kent.
Buranın milletvekili olmam benim için büyük bir şereftir. Ben tutuklu olduğum halde Hakkari halkı beni milletvekili olarak seçti. 
 
Zorlu bir süreçten geçiyoruz diyen Güven şunları söyledi,” Siz de biliyorsunuz dün 1 Eylül Dünya Barış günüydü. Birçok yerde partimiz ve hareketimiz mitingler düzenledi. Meydanlara çıkan halk sadece bir slogan attılar. O da şu şekildeydi ‘’ Savaşa hayır, barışa evet ‘’ Barış nedir? Sayın Abdullah Öcalan ben 1996’dan bu yana direniyorum ki kalıcı bir barış ve onurlu bir barış sağlaması için.
 
Ama ne yazık ki karşımda devlet iradesini görmüyorum. Şimdi de bu açlık grevleri ile bu yol açıldı. Avukatları ile görüşmeler yaptı. Eğer ki imkan varsa veyahut karşımda devlet olsa devlet iradesi olsa ben bir haftada bu meseleyi çözerim diyor.
 
Bu adım kıymetli bir adımdı, ama  ne yazık ki MHP ve AKP yan yana gelip bu çağrıya sahip çıkmadılar. AKP bir zamanlar şunu ifade ediyordu. O da şuydu bizler Kürt sorununu çözeriz Kürtlerde AKP’ye kredi verdiler. Dediler ki bu sorunu çöz bizler sizlere oylarımız da veririz yeter ki bu sorunu çöz.
 
Sununda bunu öğrendik ki AKP’nin bu sorunu çözme iradesi olmadığını gördük. Onlar sadece kandırmak için harekete geçti. 18 yıldır AKP bu halk için hiçbir şey yapmadı. AKP sadece şunu söyledi. Ben yaparım dedi fakat yapmadılar. İktidarlarını korudu ve kendini korudu başka bir şey yapmadı. 
 
“Kobani ile Suruç Arasında Fak Yok”
Gelin yanlış yapıyorsunuz bu yanlıştan dönün. Rojava’da size bir tehdit söz konusu değil. Rojavalılar bizim kardeşlerimizdir. Yani Suruç’la Kobani’nin farkı yok. Biz birbirimizle aynıydık. Sizler böldünüz sadece.
 
Gelin yanlıştan dönün dış politikanızı gözden geçirin,Siz Rojavanın statüsünü tanıyan ilk ülke olun ve göreceksiniz ki siz Türkiye olarak daha da büyüyeceksiniz. Sınırlarınız da bir tehdit söz konusu değil.  Bir tehdit varsa o da Daiş’in tehdididir ve onu da birlikte bertaraf ederiz” şeklinde konuştu. 
 
Başur’da kazanımlarımız var. Başur’un statüsünü tanıyan Türkiye Rojava’yı niye tanımasın tanıyacaktır. Emin olun ki tanıyacaktır ama biran önce olursa Türkiye için daha iyi olacaktır.
 
Türkiye’nin politikaları bu şekilde gitmez. AKP ve MHP gidicidir ve bu halklar kalıcıdır. Bizler buradan tekrar söylüyoruz ve diyoruz ki Türkiye’nin demokrasi için kardeşçe yaşamın süründürebilmesi için, ortak yaşam için hep birlikte güçlü bir çağrı ile bu yanlıştan dönülsün ve biz bunun öncülüğünü yapmaya hazırız.
 
Malazgirt’te nasıl kapılar açıldığında Kürtler en büyük asker sayısı ile orada yer alıp Malazgirt Savaşını kazandırdıysa bugünde Türkiye’nin tehdit değil, güvence olarak görmesi gerekiyor Kürtleri bu duygularla hepinizi selamlamak istiyorum.’’dedi.
 
3 gün kentte bulunacak olan Güven'in HDP il binasında çeşitli kesimler ile bir araya geleceği öğrenildi. Hakkarihabertv.com
leyla-guven-1.jpg
Bu haber toplam 3656 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim