• BIST 9530.47
  • Altın 2472.166
  • Dolar 32.4201
  • Euro 34.6792
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Lokman Koyun kurumlar arası halı saha futbol turnuvası

Lokman Koyun kurumlar arası halı saha futbol turnuvası
Lokman Koyun kurumlar arası halı saha turnuvası başlıyor.

GEREKLİ EVRAKLAR

Katılım formu Oyuncu listesi en az 7 en çok 12 kişiden oluşacak. Listeler kurum Amirleri yada Müdürleri tarafından imzalanacak.Başvuru Tarihi 23.02.2015 Son başvuru Tarihi 10.03.2015

Müracaat: Murat TAŞ 0 543 679 17 30

turnuva.jpg

HAKKÂRİ HABER TV ÖNÇÜLÜĞÜNDE YAPILACAK OLAN LOKMAN KOYUN KURUMLAR ARASI HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ 

AMACI: Hakkâri ilinde kurumlarda çalışanlar arasında birlik ve beraberliği ile kurumlar arası kaynaşmayı sağlamak, çalışma motivasyonu artırmak amacıyla ‘’KURUMLAR ARASI HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI ‘’düzenlenecektir.

Nasıl Düzenlenir?

Organizasyonu düzenleyecek kurum önce bir duyuru yayınlar. son başvuru tarihine kadar. Müracaat eden takımlar kura çekimi sonrasında önce gruplara ayrılır. Gruplarda puan usulü maçlar yapıldıktan sonra (grupla belli olduktan sonra gruptan çıkacak takım sayısı belirlenecektir).

Sonrasında tek maç üzerinden oynanan eliminasyon sistemli müsabakalar yapılır. Finale kadar süren heyecan, bir takımın Şampiyon olmasıyla sona erer. Müsabakalar bir ya da birden fazla halı sahada yapılabilir.

FORMAT - KOŞULLAR

1. Takımlar Hakkâri ili ve köylerinde kurumlarda çalışanı olduğunu belgelendirdikleri Kurum takım isim listesi NOT: Takım listeleri kurum amiri tarafından imzalanacak, en fazla 12 oyuncudan oluşabilir. Gerekli belgeler takım sorumluları tarafından tertip Komitesine teslim edilecek, turnuva boyunca bu liste dışından oyuncu oynatılmayacaktır.

2. Müsabaka listesine en fazla 12 sporcu yazılabilir ve bir müsabaka sırasında oyuncu değişiklik hakkı 5 ile sınırlıdır.  

3. Takımlar sahaya kaleci hariç en az 6 oyuncu ile çıkılabilir.

4. Takım sorumluları, takımlarının maçlara zamanında gelişlerinden, komiteyle olan ilişkilerden, alınan kararların ve kuralların takımlara iletilmesinden ve takımların turnuva şartlarını yerine getirmesinden tek sorumlulardır.

5. Takım oluşturamayan kurumlar kendi aralarında en az iki kurum olarak birleşebilir.

6 – Bir Kurum Personel sayısına göre istediği kadar takımla katılabilir.

7. Her oyuncu yalnız bir takımda mücadele edebilecektir.

8. Takım listesinde ismi olmayan oyuncu müsabakalara katılamaz. Liste dışı oyuncu oynatıldığı tespit edildiğinde mazerete bakılmaksızın skor hükmen 3–0 olarak belirlenecektir.

9. Takımlar kesin kayıt işlemlerini tamamlamadan lige katılmış sayılmazlar.

10. Maça gelmeyen takımların mazeretine bakılmaksızın hükmen yenik sayılır.

11. Ligde galibiyet 3,beraberlik 1 yenilgi 0 puan olarak değerlendirilir.

12.Turnuva müsabakalarına resmi hakem atamaları yapılacak.

13. Kayıt işlemleri, maçların düzeni ve kontrolü, istatistiklerin maçlarda toplanması ve ilgili yayın organlarında (web sitesi) yayınlanması, takımlara ve oyunculara verilecek ödüllere ve uygulanacak cezalara karar verme yetkisi lig yönetimine aittir.

14. Her takım kendi seyircilerinden sorumludur. Seyircilerin sebebiyet vereceği her türlü maddi ve manevi zararda oyunculara ve takıma ceza verme yetkisi tamamen lig yönetimine aittir.

15. Lig personeli veya hakeme fiziki saldırı durumunda ise kesinlikle ligden ihraç kararı alınacaktır.

16. Halı sahalarda oynanacak lig maçları gruplara halinde oynanacak.

17. Çeyrek final,yarı final ve final maçları tek maç eleme usulü şeklinde olacaktır.

18. Ödül olarak; 1.gelen takıma ödül verilecek.

OYUN KURALLARI

1. Her maç süresi 50 dakikadır. (25 dakika x 2 devre), Oyuncu değişikliği hakkı 5. Çıkan oyuncu tekrar giremez.

2. Bir oyuncunun giymek zorunda olduğu temel giysi ve gereçler; kollu bir forma veya tisört, şort veya eşofman altı, çorap ve spor ayakkabısıdır. Sadece suni çime ve halı sahaya uygun ayakkabılar kullanılabilir. Vidalı kramponla oynamak yasaktır.

3. Müsabakalarda takımlar kendi yaptırdığı formalarla veya renkli yeleklerle müsabakaya çıkabilirler.

4. Hakemlerin günlük raporları doğrultusunda fairplay’e aykırı hareketlerde bulunan takımlara turnuva statüsü çerçevesinde ceza verilir.

5. Sportmenliğe aykırı her türlü davranış (küfür, kavga vs.) Lig’den ihraç sebebidir. Lig'den ihraç edilen takımların maçlarında hükmen mağlup statüsü uygulanır.

6. Hükmen mağlup takımlar 3–0 mağlup kabul edilir.

7. Disiplin komitesi katılacak takım sorumluları arasından 5 kişi olarak seçilir.

8. Maç saatinde gelmeyen takımlar 3–0 hükmen mağlup sayılacak, eğer maç sonucu başka takımları ilgilendiriyor ise maça gelmeyen takım sorumluları kurumumuzca bundan sonra düzenleyeceği turnuvalara hiçbir şekilde katılamayacaklardır.

9. Lig kuralları içerisinde kart cezası uygulaması o müsabakada geçerli olacaktır.

10. Müsabakada centilmenlik dışı hareketler (küfür, kavga çıkarmak, rakibini sakatlayıcı kasti fauller vs…) ile turnuvaya gölge düşürerek Kurum Çalışanlarını gerek halkımız arasında gerek yerel ve ulusal medyada zor durumda bırakanlar görevli komite üyesinin raporu doğrultusunda disiplin komitesi tarafından cezalandırılırlar.

(tüm takım veya oyuncu için mevcut ve yapılacak olan turnuvalardan men, hükmen mağlubiyet, vb…)

11. Yukarıda yazılan kurallar haricinde halı sahada uygulanabilecek normal futbol oyun kuralları geçerli olmakla beraber, tartışmalı durumlarda oyun esnasında Hakem ve Görevli Komite Üyesi kararları geçerlidir.

12. Eleme maçlarının berabere bitmesi durumunda, seri 5'er penaltı atışı kullanılır. Penaltı atışlarında galip gelen takım bir üst tura çıkmaya hak kazanır.

13. Kaleciler kendi oyuncusundan gelen topları elle kontrol edemeyeceklerdir.

14.Turnuvaya katılan takım futbolcuların sağlık sorunları olanların turnuva komitesinin her hangi bir sorumluluğu yoktur. 15.müsabaka ücreti 300 TL Müsabakalar Arena ve hedef halı sahalarında oynanacaktır. Müracaat: Murat Taş (0543 6791730)   

 

                                                           

                                                                 

 

 

Bu haber toplam 5364 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim