• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

'Lorin bu dağların çocuğu, kimseye vermeyiz'

'Lorin bu dağların çocuğu, kimseye vermeyiz'
Anne ve babası Şengal'de IŞİD çeteleri tarafından katledilen 2 aylık Lorin bebek, Xezal adındaki bir anne tarafından kurtarılarak Şengal Dağı’na çıkarıldı.

Bir çok aile Lorin'i evlatlık almak istedi. Ancak 5 çocuğu olan ve zor koşullarda dağlarda bir mülteci olarak yaşam mücadelesi veren Xezal anne, ne Şengal dağını, ne de Lorin'i bırakmak istemiyor.

İki aylık Lorin bebek, çetelerin 3 Ağustos'ta Şengal'in Şehabî köyüne yaptığı saldırı sırasında kimsesiz kalmıştı. Annesi katledilmiş, babası kaybolmuştu.  Durmadan ağlayan Lorin, katliamdan kaçabilen Xezal adındaki başka bir anne tarafından kurtarılmıştı.

Xezal anne köyden kaçarken Lorîn'i de sırtında taşıyarak iki günlük yürüyüşün ardından Şengal Dağına ulaşmıştı. Bir taraftan içinde bulunduğu duruma ağlayan Xezal anne, diğer taraftan da Lorin bebek için ağıtlar yakıyor.

Lorin'in yaşadığı bu trajedi, başta Hawar Haber Ajansı (ANHA) ve ANF olmak üzere Kürt medyasında yayınlandıktan sonra çok sayıda aile Lorin'i evlatlık alarak büyütmek için başvuruda bulundu.  Bazı aileler, Şengal Dağı'ndaki Xezal ile ede iletişime geçerek bu taleplerini iletti.

Ancak yaşadığı tüm acılara rağmen topraklarını terk etmeyen Xezal, Şengal dağlarından ve Lorin'den vazgeçmeyi kabul etmiyor.  

Beş çocuk annesi Xezal anne, evinden kaçmak zorunda kalarak ağır koşullar altında bir yaşam mücadelesi veriyor.  

Xezal, sırtındaki Lorin ile birlikte IŞİD vahşeti karşısında Şengal dağlarına sığınan yüzbinlerin arasındaydı. Kamuoyu, Xezal ve Lorin bu ölümcül göç yollarında Çilmera alanındaki Serdeş vadisine ulaştığında bu acı hikayeyi öğrenmişti.

Xezal, Lorin'e gösterilen ilgiyi duyduğunda, bu duyarlılık karşısında duygulanıyor, gözleri doluyor.  Xezal, çok sayıda ailenin çeşitli yollardan kendisiyle de bağlantıya geçerek bebeği istediğini belirtiyor. Bu durum karşısındaki memnuniyetini de ifade eden 55 yaşındaki Xezal, beş çocuğuna ve zorlu yaşam koşullarına rağmen, Lorin'i vermek istemiyor.  Xezal, Lorin'i kendi çocuğu gibi görüp, büyütmeyi tercih ediyor. anf

Xezal, "Çok sayıda kişi Lorîn'i alıp yetiştirmek istiyor. Ancak onu biz yetiştireceğiz o artık benim kızım. Lorîn'in büyükannesi de Şengal Dağı'na geldi ve o da bizim yanımızda. Lorîn bu toprakların bebeği, onu kimseye vermeyiz, onu biz büyüteceğiz. Zaten şimdi iki kız kardeşi daha olmuş" diyor.

İki kız kardeşi de gösteren Xezal anne, onların da katliamdan kurtulduklarını, ancak annelerinin olmadığını, babaları ve diğer aile fertleri ile birlikte burada yaşadıklarını anlatıyor.

Xeza,  iki kız çocuğunun yaşadıklarını şöyle ifade ediyor: “Evin bir buçuk yaşında. Köyden kaçarlarken, DAIŞ çeteleri annesini kaçırıyorlar. Nurha ise iki yaşında. Onun ailesi de 3 Ağustos’ta çetelerden dağa doğru kaçıyor. Ancak bu kaçışın birinci gününde Nurha’nın annesi açlık, susuzluk ve aşırı sıcaklar nedeniyle yolda yaşamını yitiriyor. Şimdi aileleriyle birlikte burada ortak yaşam mücadelesi veriyoruz. Artak Lorîn bebek Evin ve Nurha ile kardeş oluyor. Çünkü üçünün de yaşadıkları aynı.”

Yaşadıkları sorunlardan da bahseden Xezal anne, "Kaç gündür Lorin'i ve diğer çocukları yıkayamıyorum. Tüm kıyafetleri kirlendi, hiç temizlik malzememiz yok" diyor. 

Bu haber toplam 6844 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim