• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Lösemiden dünya şampiyonluğuna!

Hakan Taş

Cumhur EGE, Hakkari’li saygın bir esnaf. Oğlu Delil henüz 4 yaşında iken hastalandı. 2008 yılında LÖSEMİ tanısı konuldu.

Dükkanına kilit vurdu, barkını kapattı ve Ankara’ya göç etti. Hacetepe üniversitesinde oğlunu tedavi ettirmeye başladı. Onun fedakarlığı, oğlu Delil’in azmi ile 9 yıl süren tedavi başarıyla sonuçlandı.

LÖSEMİ hastalığı sabır ve fedakarlık gerektiriyor. Delil EGE şimdi 13 yaşında kocaman bir delikanlı oldu. Hastalığı yendi ve sosyal kültürel etkinliklerde derece alarak göğsümüzü kabartıyor.

 Bu azim ve sabır diğer lösemi çocuklarımıza da emsal ve örnek olması dileğiyle bu iyileşmenin ve başarının öyküsünü gururla yazıyorum. Hakkari’li Delil EGE, Moskova’da Türkiye birincisi oldu ve altın madalya ile döndü.

Lösemili çocuklar vakfı (LÖSEV) tarafından tedavi görerek iyileşen çocuklar Moskova’da gerçekleşen Galipler Oyunlarında (Winners Games) aldıkları madalyalar ile LÖSEV ailesinin gururu oldu.

15 farklı ülkeden onlarca çocuğun katıldığı olimpiyatlarda oldukça renkli anlar yaşandı. Kanser hastalığıyla savaşları boyunca geçirdikleri zor günleri tamamen unutan çocuklar spor ile dostluğun zincirine katılarak Türkiye’yi temsil ettiler.

lomesili-cocuk-m.jpgKendileri gibi kanser savaşını yenen diğer kahramanlar ile farklı branşlarda farklı bir rekabete koyulan çocuklar 2 altın 3 gümüş ve 1 bronz madalya ile ülkelerine döndüler. Oldukça zor ve strateji oyunu olan satrançta farklı kategorilerde altın, gümüş ve bronz madalya alan çocukların sevinçleri ise görülmeye değerdi.

Satrançta altın madalya alan gururumuz Esnaf Cumhur EGE’nin oğlu Delil EGE, birinci oldu. Delil duygularını şöyle paylaştı; “Lösemi ile olan mücadelemi yendim. Moskova’ya gitmek ise hayalimdi.

LÖSEV sayesinde hayalime kavuştum. Aynı kaderi paylaşan arkadaşlarımla burada bir arada olmak beni mutlu etti. Bu zor günlerimde beni hiç yalnız bırakmayan aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum”…

Yılın örnek babası olmaya hak kazanan Cumhur EGE’yi tebrik ediyor, azmi ve sabrıyla hastalığı yenerek herkesin gözdesi olan Delil EGE’ye de uzun ömür ve daha büyük başarılar diliyorum. LÖSEV ile mücadele eden tüm çocuklarımıza bu mübarek üç aylar hatırına Allah’tan şifa diliyorum. 

Bu yazı toplam 2621 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim