• BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Madde bağımlılığı konulu tiyatro

Madde bağımlılığı konulu tiyatro
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, öğrencilere madde bağımlılığı konulu bir tiyatro gösterimi yapıldı.

Şemdinli Cumhuriyet İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı’nın girişimleriyle Şemdinli Kapalı Spor Salonu’nda, Tiyatro Yeniden ekibi tarafından “Madde Bağımlığı ve Korunma Yolları” konulu tiyatro gösterimi yapıldı.

Gösteri öncesi bir konuşma yapan Şemdinli Cumhuriyet İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Neslihan Özcan; madde kullanımı bağımlılığının önümüzdeki yıllarda dünyada olduğu gibi ülkemizin de en önemli sorunlarından biri olacağını belirterek, “İnsanlığı olumsuz yönde etkileyen bu problemin en büyük tehlikesi, gençleri hedef almasıdır. En çokta 14- 25 yaş arası gençleri hedef almasıdır.

Gençlerde madde kullanımı riski en çok merak duygusundan kaynaklanmaktadır. Bu doğrultuda gençlerimize güvenli bir çevre oluşturulmalıdır. Bunu gerçekleştirmede en büyük görev ailelere ve biz yetkililer düşmektedir. Çünkü yetişkinler sayesinde madde kullanım riski büyük oranda azalmaktadır.

Unutmayalım ki madde kullanımının artması fikirleri ve idealleri olmayan nesillerin yetişmesine neden olmaktadır. Bundan dolayı gençleri madde bağımlılığından korumak için önleyici çalışmalara küçük yaşta iken başlanmalıdır” dedi. Şemdinli Cumhuriyet İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Neslihan Özcan, katkılarından dolayı Şemdinli Kaymakamlığı’na, İlçe emniyet Müdürlüğü’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ve velilere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından sahnelenen “Çalıntı Düşler” isimli tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Şemdinli Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa Şemdinli Kaymakamı Adem Ünal, 34. Hudut Tugay Komutanlığı Vekili Kurmay Albay Şükrü Bilir, Şemdinli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Demirci, Şemdinli İlçe Müftüsü Mehmet Altın, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Haber: Ahmet Kavak (İHA)

 

Bu haber toplam 3715 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim