• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Maden alanında mesleki eğitim verilecek!

Maden alanında mesleki eğitim verilecek!
Enerji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, 11 ilde 12 okulda maden teknolojisi alanında mesleki eğitim verilecek. Böylece sektöre kalifiye iş gücü sağlanacak.

Türkiye'yi milli ve yerli enerjiye kavuşturarak dışa bağımlılıktan kurtarmak için çalışan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bir ilke daha imza atıyor.  Ankara  Eryaman'da kendi elektriğinin yüzde 80'ini üreten Enerji Teknolojileri Okulu açan bakanlık, 11 ilde 12 okulda öğrencilerin madencilik alanında eğitim almasını sağlayacak.

Maden teknolojisi alanı açılan okullarda laboratuvarlar kuruluyor. Müfredat oluşturuluyor, bu bölümlerde okuyanlar özel sektörde staj imkânına da kavuşacak. Böylece madencilik ve özellikle yenilenebilir enerji alanında yetişmiş işgücü güçlendirilecek.

PROTOKOL İMZALANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Berat Albayrak ile  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz dün "Maden Teknolojisi Alanında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü" imzaladı. Milli enerji ve maden politikasını gerçekleştirirken en önemli ihtiyaçlarının insan kaynağı olduğunu belirten Bakan Albayrak, "Bu ihtiyacın karşılanabilmesi için okulların devreye alınması gerekiyor. 11 ilimizde toplam 12 okulda maden teknolojisi alanı açıyoruz.

Bu başlangıç. Seneye sayısını artıracağız" diye konuştu. Sabah'taki habere göre, üniversite temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirten Albayrak, "Öğretmenlerimize de eğitim vereceğiz. Bu okulların bulunduğu şehirlerimiz madencilik anlamında önemli. Özel sektörün de bu öğrencilere burs vermesi gerek" dedi.

ENERJİ MESLEK LİSESİ DÜNYADA BİR İLK

Türkiye'de istihdam ve yetişmiş iş gücü anlamında bir potansiyel olduğunu dile getiren Albayrak, "Malum, Eski  Türkiye'nin en önemli acı örneklerinden bir tanesidir, meslek liseleri özelinde yediğimiz darbeyi unutmadık" dedi. Albayrak,  Ankara'daki  Eryaman Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik ve  Endüstri Meslek Lisesi'nin de dünyada örnek gösterilebilecek okullardan biri olduğuna işaret ederek, "Bunun sayısını da inşallah artıracağız" mesajı verdi.

11 İLDE 12 OKULDA MADEN EĞİTİMİ

Artvin  Murgul Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi

Bilecik Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi

Eskişehir  Seyitgazi  Kırka Şehit  Halil Kara Çok Programlı  Anadolu Lisesi

Kahramanmaraş  Elbistan Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi

Kütahya  Emet Çok Programlı  Anadolu Lisesi

Manisa  Soma Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi

Mardin  Mazıdağı Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi

Muğla  Yatağan Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi

Sivas  Divriği  Nuri Demirağ Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi

Sivas  Kangal Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi

Tekirdağ  Süleymanpaşa'da  Tekirdağ Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi

Zonguldak  Kilimli'de  Eren Enerji Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da mesleki eğitimi memleket meselesi olarak gördüklerini belirterek, "Öğrenciler açılan okullara kayıt yaptırmaya başladı" dedi.

Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim