• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Marinos bölgesi yanıyor

Marinos bölgesi yanıyor
Hakkari’nin Marinos bölgesinde ormanlık alanca çıkan yangın köy yakınlarındaki meyve bahçelerine sıçrayarak 20 bin kök meyve ağacı tahrip olurken bal arılarının ise telef olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre şehir’den 45 kilometre uzaklıktaki Marinos bölgesinde bulunan Çeltik köyünde 3 gün önce Meskan tepesindeki askeri noktalarda atılan obüs top ve havan atışları  ile helikopterlerin bölgeyi ateş altına alınması üzerine 5 ayrı noktada çıkan orman yangın büyüyerek devam ediyor.

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylülerin geçim kaynağı olan 20 bini aşkın meyve ağacı tamamen kül olurken, ormanlık alanda yükselen dumanlar nedeniyle de köylülere ait binlerce bal arısının telef olduğu iddia edildi.

Yangına hiçbir şekilde müdahale edilmezken, köylüler çaresiz bir şekilde yangının sönmesini bekliyor. Rüzgarın etkisi ile birlikte yangının giderek köy içine doğru ilerlediğini belirten köylüler ayrıca hayvan türü bakımından zengin olan ormanlık alanda yüzlerce türden hayvan ise telef olduğunu ifade ettiler.

YANGIN DEVAM EDERSE KÖYÜMÜZÜ TERK ETMEK ZORUNDA KALACAĞIZ

Ormanlık alanın bombalanmasına tepki gösteren köylüler yangın sonucunda binlerce hektar orman alanı ve meyve ağacının kül olduğunu söylediler. Köyde yaşayan Mahmut Temel isimli vatandaş, yangına müdahale etmek istediklerini fakat yangının büyüklüğünden dolayı tekrar köye döndüklerini belirtti.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Temel,”Yangın çok büyük ve 5 noktada devam ediyor. Dolayısıyla yangını söndürme gücümüz yok.

Kendi canımızı zor kurtardık. Böyle devam ederse yangın köyümüze de sıçrayacak ve köyü terk etmek zorunda kalacağız. Buradaki çığlıklarımızı kimse duymuyor. Kimse yangını söndürmek için sesini çıkarmıyor. Bu yaşanan bombardımanın son bulmasını istiyoruz.

Artık bu topraklarda savaş değil barışın hakim olmasını istiyoruz. Yangın gidere büyüyor valilik ve belediye yetkililerinin bölgeye el atmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

yangin-celtik-koyu-m.jpgyangin-celtik-koyu-1.jpgyangin-celtik-koyu-2.jpg

Bu haber toplam 8025 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim