• BIST 9524.59
  • Altın 2491.508
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7419
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Mazlumların umudu “Mazlum-Der”

Hakan Taş

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği, 1991 tarihinde kuruldu. Devletten, siyasi parti ve guruplardan bağımsız çalışan bir insan hakları örgütü  olan MAZLUMDER, insan haklarını hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm insanlar için çifte standartsız bir temelde savunmaya kararlı bir gurup insanın ortak girişimi olarak doğdu.

MAZLUMDER, Türkiye içinde ve dışında insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi, her türlü insan hakları ihlallerinin son bulması için çalışmaktadır.  Bu oluşum her türlü zulmün kaldırılması ve yeryüzünde tüm haksızlıkların son bulması için çalışmayı, insan olarak var olmanın ve insanca yaşamanın bir gereği olarak kabul etmektedir.

MAZLUMDER HAKKARİ’DE 4 YAŞINDA

MAZLUMDER Hakkari’de ise 2011  yılında kuruldu. Cengiz Şen’in başkanlığını üstlendiği bu derneğin kırk üyesi mevcuttur. Şen, yönetim kurulu üyesi arkadaşları  Av Zeydin Kaya, Mimar ve işadamı Cemal Erip, Eğitmen ve Yazar Yaşar Kaplan ve Sosyolog Gazi Karaduman ile kameraların karşısına geçti.

POLİS-ASKER-VATANDAŞ, HERKES İÇİN VAR

MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi Erzurum-Urfa ve Lice yolunda kaçırılan asker ve polisler için de PKK’ye çağrıda bulunmuş, rehin alınan memurların ailelerine teslim edilmesi konusunda duyarlı davranmıştır. MAZLUMDER adı üstünde mazlumun, mağdurun yanında olarak insan hakları ve mazlumlar için dayanışma konusunda üzerine düşeni başarıyla yapmaktadır.

PKK’YE ACİL ÇAĞRI

10 Ağustos günü Çukurca yolunda PKK’liler tarafından Üzümlü sınır kapısına giderken alıkonulan Gümrük memurları için çağrı amaçlı basın açıklaması yapan MAZLUMDER, yine hassasiyetini bir kez daha kanıtlayarak takdir topladı.

BU İLK DEĞİL

MAZLUMDER Hakkari Şubesi daha önce de PKK’nin rehin aldığı bazı köy korucuları ve dönemin Ak Parti il başkanı için çağrıda bulunarak ve o kişileri alıp ailelerine teslim ederek tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

ŞEN’DEN ÖNEMLİ MESAJLAR

Dokuz devlet memuru için harekete geçen Mazlumder yöneticileri kameralar karşısına geçerek PKK’ye çağrıda bulundu. Başkan Cengiz Şen şunları söyledi; “Batman’dan ve Hakkari’den alıkonulan memurların aileleri derneğimize başvurarak bizden yardım talep etmişlerdir.

İki yıldır Devlet ve PKK arasında sürdürülen barış görüşmeleri neticesinde çatışmasızlığın hakim olduğu ve insanların daha huzurlu bir ortam olmuştur. Oluşan bu huzur ikliminden taraflar tekrar şiddet sarmalına dönerek hiç tasvip etmediğimiz süreç öncesi savaş ortamına geri dönmüştür. Tekrar ölümlerin olduğu bir sürece dönemin kimseye fayda sağlamayacağına inanıyoruz. Çatışmalı sürece geri dönülmesi başta yaşam hakkı olmak üzere birçok temel hak ve özgürlüğün ihlal edildiği bir ortama neden olmaktadır.”

SİLAHLI EYLEM SON BULMALIDIR

 PKK’nin silahlı eylemlere son vermesi ve Devletin de bu ateşkese eş zamanlı biçimde olumlu cevap vermesi gerektiğini belirten Cengiz Şen sözlerini şöyle sürdürdü; “Askeri ve adli tüm operasyonlar son bulmalıdır. Savaş ortamının yerini barış ve müzakerelere bırakabilmesi için PKK lideri Abdullah Öcalan’ın müzakere edebilecek koşullara kavuşturulmasının acil ve hayati bir gereklilik olduğunu belirtiyoruz”…

SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIZ

Kendisine yönelttiğimiz sorulara yanıt veren Şen, sözlerine şöyle son verdi; MAZLUMDER Hakkari Şubesi olarak kısa bir süre önce alıkonulan Gümrük memurları ve alıkonulan başka kişilerin, kişi hürriyetinden yoksun bırakılma hallerinin ortadan kaldırarak serbest bırakılmaları çağrısında bulunuyoruz.

Yine şube yetkilileri olarak PKK ve devlet tarafından gerekli şartların oluşturulmasını ve bu halde alıkonulan kişilerin serbest bırakılması için her türlü insiyatifi ve sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu ilgililere ve kamuoyuna bildiriyoruz”…

Bu yazı toplam 2357 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim