• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Meclis Başkanı Kahraman’dan Afrin açıklaması

Meclis Başkanı Kahraman’dan Afrin açıklaması
Yalova’nın Termal ilçesinde yapımı tamamlanan TBMM Lojmanında incelemede bulunmak üzere Yalova’ya gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Afrin’in ele geçirilmesiyle ilgili açıklamada bulundu

Yalova’nın Termal ilçesinde yapımı tamamlanan TBMM Lojmanlarını incelemek üzere Yalova’ya gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ve protokol mensupları ile partililer karşıladı. Ardından TBMM Lojmanlarını gezen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yetkililerden bildiler aldı.

Lojman ziyareti sonrasında basın mensuplarına Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın 58. gününde Afrin ilçe merkezinin ele geçirilmesi hakkında açıklamada bulunan Kahraman, “Afrin Harekatı bizim yapmamız gereken bir harekattı.

Etrafımızın sağlam olması lazım. Bir koridor oluşturulma niyeti engellenmiş oldu. Binlerce kilometre öteden Afrin’e gelenler var. Biz yanı başımızdaki Afrin’de teröre seyirci kalacağız. Bu mümkün değildi” dedi.

Zeytin Dalı Operasyonunun yapılış amacının ise bölgeyi teröristlerden temizlemek olduğunu belirten Kahraman, sözlerine şöyle devam etti:

“Ordumuzun gücü ve kararlılığı bir kez daha ispat edilmiş oldu. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanımız Hulusi Akarolmak üzere tüm güvenlik güçlerimize, ordumuza TBMM Başkanı olarak tebriklerimi sunuyorum.

Kendileri ile gurur duyuyoruz. Güçlü bir ordumuz var. Mazisine layık bir operasyonu başarmış oldular. Etrafımızda çember, koridor açmak gibi ham hayallerin olamayacağını da göstermiş olduk. Çok dikkatli hareket edildi. Kısa zamanda elde edilebilecek bir neticeydi.

Ama sivil halk meselesi, kimseye zarar vermeme meselesi hassas davranmamızı gerektirdi. Hassas da davranıldı. Neticeye gidildi. Allah şehitlerimize rahmetler ihsan eylesin. 4 bine yakın bir terörist temizliği oldu. Bu bir terörizm önleme harekatıydı.

Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi toprak diye bir düşüncemiz yoktu. Ama hudutlarımızı sağlama almak bizim görevimizdi ve o görevi yerine getirmiş olduk.” Kahraman ardından Termal’den ayrılarak kara yoluyla İstanbul’a geçti. İHA

Bu haber toplam 1874 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim