• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Meclis’te Nusaybin ve Yüksekova Tartışması

Meclis’te Nusaybin ve Yüksekova Tartışması
27. Meclis Başkanlığı seçimi için toplkanan Meclis Genel Kurulu’nda HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Mardin, Cizre ve Yüksekova’daki sokağa çıkma yasaklarını gündeme getirdi.

27. Meclis Başkanlığı seçimleri için bir araya gelinen Meclis oturumunda HDP Diyarbakır Milletvekili ve Grup Başkanvekili İdris Baluken Mardin, Cizre ve Yüksekova'da uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili görüşlerini ifade ederek partisinin Mardin milletvekillerinin açlık grevinde olduğunu belirtti.

Bölgedeki uygulamaların darbe uygulaması olduğunu belirten Baluken, Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için açlık grevine başlayan HDP'li milletvekillerinin oylamaya katılamadığını hatırlattı.

Uygulamaların darbe uygulaması olduğunu ve katliam yapıldığını ifade eden Baluken, bu uygulamaların Meclis gündemine alınmasını istedi.

Baykal ise bu konuların elbette hayati önemde olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde konunun ele alınabileceğini söyledi.

Seçimin ertelenmesi talebi

Oylama öncesi söz alarak başta Nusaybin olmak üzere bölgede uygulanan sokağa çıkma yasağının Meclis gündemine alınmasını isteyen Baluken, grevde olan HDP'li vekillerin de seçim hakkını kullanabilmesi için Baykal'dan sürecin ötelenmesini talep etti. Aki halde usul tartışması açacaklarını belirten Baluken'in talebini Baykal, sürecin iç tüzüğe uygun olarak başladığını söyleyerek reddetti.

Baluken'in dile getirdiği konuların önemli olduğunu belirten Baykal, önümüzdeki günlerde konunun ele alınabileceğini ifade etti. Baykal'ın bu sözleri ise Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere AK Parti sıralarında oturan milletvekilleri tarafından alkışlandı.

Bu sırada HDP'li milletvekilleri Meclis Genel Kurulu'nda bölgede çekilen bazı fotoğrafları havaya kaldırarak gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise Baluken'in bir parlamenter olarak konuştuğunu belirterek, kamu güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yönelik böyle bir ifade kullanamayacağını söyledi. İMC

Bu haber toplam 2435 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim