• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Medreseler restore ediliyor

Medreseler restore ediliyor
Hakkari’de bulunan tarihi medrese ve yapıtların restore edilmesi için ön bir inceleme başlatıldı.

Van Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram, Hakkari Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak ile birlikte Medrese ve Biçer mahallelerinde bulunan tarihi yerlerin restorasyonu için ön incelemelerde bulundular. Hakkari’de görev yapan basın mensupları ile birlikte Meydan Medresesi, Kızıl Künbet ve Zeynel Bey Medresesi’nde incelemelerde bulunan Karabayram, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ve 5 ili kapsayan tarihi yapıtları restore çalışmaları kapsamında Hakkari’ye geldiklerini belirtti.

medrese-1.jpg

İlk olarak 750 yıllık tarihi olan Meydan Medresesini ziyaret eden Karabayram ve beraberindekiler daha sonrada Biçer Mahallesi Gülüreş Baba Türbesi yakınındaki Kızıl Kümbet ve Zeynel Bey Medresesini de incelemelerde bulundular. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Van Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Güney’ın Hakkari’ye büyük bir önem verdiğini söyledi.

Karabayram, “İnanıyorum ki çok ciddi atılımlara imza atacaktır. Bakanlığımız geçmiş dönemlerde bir ödenek tahsis etmiştir. Bu ödenek çerçevesinde bir çalışma yürütmekteyiz. Hakkari’de ilk etapta 3 ayrı noktayı programa alarak restore çalışmalarına başlayacağız” dedi. Karabayram, daha sonra da kabirde yatanlarla ilgili bir şiir okudu.

medrese-2.jpg

Meydan Medresesini ziyaret eden Karabayram ve beraberindekiler buradan ayrılırken, medrese görevlisi, içerde görüntü çeken 3 muhabiri unutarak kapıyı üzerlerinde kilitledi. Bir muhabirin arkadaşlarının içerde kaldığını söylemesi üzerine görevli tekrar medrese kapıyı açıp muhabirleri dışarı çıkarttı. Dışarı çıkan bir muhabir ise görevlilerin yanlışlıkla kendilerini unuttuklarını söyledi. Medrese görevlisi ise orucun verdiği dalgınlık nedeniyle bu aksaklığın yaşandığını belirtti.
 

Bu haber toplam 6757 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim